eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Ráczkevy-Deák Gabriella biológus magánszemélyek által Lyme-kór vizsgálatra beküldött kullancsot viszgál az Istenhegyi Géndiagnosztika Orvosi Centrum Kft. egyik laboratóriumában a centrum új épülete avatásának napján Budapesten 2014. április 28-án.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Így tarthatja távol a kullancsokat

A kullancsok fele fertőz valamilyen betegséggel - mondta a Magyar Kullancsszövetség elnöke, aki szerint van egy hatóanyag, amely embernek, állatnak hatásos védelmet jelent.

Kapiller Zoltán, a Magyar Kullancsszövetség elnöke az M1-en elmondta: a fertőzött kullancsok mintegy 98 százaléka a Lyme-kórt, a fennmaradó 2 százalékuk más betegségeket terjeszt. A szakember megjegyezte: nyálmirigyeikben különféle allergének is vannak, így számos más egészségkárosító hatásuk is lehet.

A legfontosabb védekezés a természetbe indulás előtt a legújabb

pikaridin tartalmú spray, krém használata.

Az állatokat is ajánlott ezzel lekezelni.

A természetben pedig ajánlott 1-1,5 óránként átnézni a testet, különösen a hajlatokat, hónaljat - mondta a szakember, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a testbe fúródott állatot nem szabad összeszorítani, hanem speciális kullancseltávolító kanállal kell kiszedni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×