eur:
393.46
usd:
368.01
bux:
66196.34
2024. április 24. szerda György

Fazekas Sándor sem lesz miniszter az új kormányban – lapszemle

Nem vállalja az újabb négy évre szóló megbízást Fazekas Sándor – írja a Magyar Idők. A Népszava szerint idén a korábbi évekhez képest több vállalkozás felejtette el megemelni a minimálbérért és a garantált bérminimumért dolgozók fizetését. Újabb praxis-közösségek kezdhetik meg működésüket az országban – olvasható a Világgazdaságban. A régióban Magyarországot kivéve mindenhol emelkedhetnek a kötvényhozamok az év végéig – közli a Porfolio. A Világgazdaság a turisztikai ágazatról közöl cikket. A Pénzcentrum az ingyen hitellel, alacsony THM-mel megvásárolható autókról ír.

Nem vállalja az újabb négy évre szóló megbízást Fazekas Sándor, az agrártárca vezetése helyett a Fidesz-frakció munkáját erősítené az új kormányzati ciklusban – jelentette be a Magyar Időknek adott interjúban a földművelésügyi miniszter. Az utódját már kijelölték, személyéről hamarosan a miniszterelnök ad tájékoztatást. Az átalakításokkal kapcsolatban a visszavonuló kormánytag nem árult el részleteket, csak annyit mondott, vidékfejlesztési téren új feladatok kerülhetnek a tárcához.

Idén a korábbi évekhez képest több vállalkozás felejtette el megemelni a minimálbérért és a garantált bérminimumért dolgozók fizetését – közli a Népszava a nemzetgazdasági tárca év eleji vizsgálatának eredményére hivatkozva. Emellett a munkáltatók 80 százalékánál egyéb munkaügyi szabálytalanságokat is találtak. Az ellenorzés által érintett munkavállalók 11 százalékát feketén foglalkoztatták. A cégek bő harmada megszegi a nyilvántartási kötelezettségeket, negyedük pedig a munkaidőre vonatkozó eloírásokat.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy a mostani két, Mórahalmon és Hevesen működő praxis-közösségen túl rövidesen hatvan újabb is megkezdheti működését az országban. A cél az, hogy az alapellátásban tovább erősítsék a prevenciós tevékenységet – nyilatkozta a lapnak Vajer Péter, az Országos Alapellátási Intézet főigazgatója.

A régióban Magyarországot kivéve mindenhol emelkedhetnek a kötvényhozamok az év végéig, vagyis a magyar piac pozitív irányban lóghat ki a sorból – közli a Portfolio az Erste Bank negyedéves elemzésére hivatkozva. Ez a szakértők szerint részben a jegybank további ösztönzésének, másrészt pedig az esetleges felminősítési kilátásoknak lehet köszönhető.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy miután az állam befektetett a turisztikai ágazatba, cserébe a kormány több adóbevételt és bővülő foglalkoztatást vár 2030-ig. Mindez a turizmusfejlesztési stratégia része. A forrásokból a kiemelt turisztikai fejlesztési térségek, mindenekelőtt a kereskedelmi szálláshelyek részesednek a 300 milliárd forintos kerettel már elindult Kisfaldy-program révén. Bővebben a témáról 9 órakor kezdődő Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

A Pénzcentrum.hu arról közölt összeállítást, hogy melyik autómárkák kínálnak ingyen hiteles konstrukcióval vagy alacsony THM mellett új modelleket ma Magyarországon. Bővebben az érintett autókról, illetve a megvásárlásukra kínált lehetőségekről a portálon olvashatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×