INFORÁDIÓ
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

hitel

2022.07.27. 15:19

Fordulat kezdődött a belvárosi ingatlanpiacon

Nem csak a hitelre vásárlók száma esett vissza az emelkedő kamatok és a növekvő bizonytalanság hatására, de a befektetők száma is érezhetően csökken a belső kerületekben a Balla Ingatlan belvárosi irodájának szakmai vezetője szerint. A szakértő úgy látja, hogy lassan átfordul a piac keresletiből kínálatiba, amit csak tovább gyorsítanak a nemrég bejelentett kormányzati intézkedések.
2022.07.25. 12:52

Hitelből jönne az orosz gáz

740 milliárd forint hitelből vásárolna plusz földgázt a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség. A hitel egészére készfizető kezességet vállal az állam.
2022.06.29. 13:58

A törlesztési moratórium miatt figyelmeztet az MNB

Azt javasolják az ügyfeleknek, hogy csak nehéz helyzetben, tartalékok híján lévők maradjanak a törlesztési moratóriumban, mert az több százezer forintos többletköltséget jelenthet a lakáshiteleseknek.
2022.06.28. 18:22

Kapós lett a fogyasztóbarát személyi hitel

Immár közel 40 ezer ügyfél kötött fogyasztóbarát személyi hitelszerződést, az új értékesítések volumenének negyede ehhez a konstrukcióhoz kötődik. Ennek hiteldíja átlagosan 1,3 százalékponttal olcsóbb az egyéb piaci termékeknél, s az ügyfelek hosszabb futamidőre, nagyobb kölcsönösszeggel veszik igénybe – írja közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A jegybanki vizsgálatok szerint a fogyasztóbarát személyi hitelek döntő részét szabályosan, a pályázati kiírásnak megfelelően kínálják a bankok.
2022.06.08. 10:34

Babaváró: minden korábbinál többe kerül, ha mégsem jön a gyerek

Megközelítette a 7 százalékot a babaváró hitel június elején közzétett referenciakamata, ami több mint egy százalékpontos emelkedést jelent az előző hónaphoz képest. Így még a rendeletmódosításból fakadó alacsonyabb büntetőkamat ellenére is jelentősen nagyobb büntetésre számíthatnak a feltételeket nem teljesítő igénylők, mint a program során eddig bármikor – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu.
2022.05.20. 16:38

A piaci viszonyok felé terelné a Bankszövetség a kormányt

A változó kamatozású lakossági jelzáloghitelekre korábban kamatbefagyasztást rendelt el a kormány, a Magyar Bankszövetség szerint azonban a reális gazdasági növekedés és a versenyképesség érdekében kívánatos a piaci viszonyok visszaállítása - közölte a szervezet az éves testületi ülését követően.
2022.05.18. 15:12

Óriási támogatás és hitel jöhet Brüsszelből - itt az EU energiaügyi- és hadiipari csomagja

Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja súlyos zavart okozott a globális energiapiacon és nagy feladatok elé állította az Európai Uniót, amiből az következik, hogy a lehető leggyorsabban csökkenteni kell Európa energiafüggőségét Oroszországtól - jelentette ki Ursula von der Leyen Brüsszelben. A bizottsági elnök bejelentett egy gigantikus, 297 milliárd eurós csomagot az energiafüggőség, illetve az energiahatékonyság és a megújuló energia terjesztésének finanszírozására. Beszélt egy hadiipari beszerzéseket segítő uniós csomagról és Ukrajna újjáépítéséről is.
2022.04.12. 11:13

Sokat reszkíroz az, aki babavárót vett fel, de nem jön a gyermekáldás

A babaváró hitel esetében a referenciakamat emelkedése miatt a kamattámogatás elvesztése esetén az első igénylőkhöz képest közel kétmillió forinttal többet kellene visszafizetni azoknak, akik most adják be az igénylést – hívja föl a figyelmet elemzésében a Bank360.hu.
2022.04.05. 19:13

Jókora változás a lakossági Zöld otthon hiteleknél

A monetáris tanács 100 milliárd forinttal megemelte az NHP Zöld otthon program keretösszegét, egyben szigorította a finanszírozható lakásokra vonatkozó energetikai követelményeket, és döntött a Zöld jelzáloglevél-vásárlási program feltételeinek módosításáról is a magasabb minőségű zöld jelzáloglevelek térnyerése érdekében - közölte a Magyar Nemzeti Bank.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018