eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65488.85
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hónapokig tartó építkezési munkák a Dózsa György úton

Sávkorlátozás lesz a Dózsa György úton a Kispest-Angyalföld stratégiai távhővezeték építése miatt április 21-től.

2018. április 21-től (szombattól)

  • a Dózsa György út Kerepesi út felé haladó útpályáján ideiglenesen megszűnik a buszsáv a Podmaniczky utca és a Benczúr utca között, azaz a közúti és a közösségi közlekedési forgalom két sávra korlátozódik.
  • A Hősök terénél a Kós Károly sétány irányába egy sávról lehet majd csak balra kanyarodni.
  • A Dózsa György út Lehel utca felé tartó útpályája a Benczúr utca és a Podmaniczky utca között szintén két szűkített sáv áll majd rendelkezésre, és
  • a Podmaniczky utcánál is csak egy sávon lehet a belváros felé balra kanyarodni.
  • A Városligeti fasor és a Benczúr utca közötti szakaszon pedig a három forgalmi sáv közül az egyik sáv buszsávként funkcionál majd, a közösségi közlekedési járatok gördülékeny forgalma érdekében.

A forgalomkorlátozás elrendelésére azért van szükség, mert elkezdődnek a Kispest-Angyalföld stratégiai távhő-gerincvezeték első szakaszának építési munkálatai - közölte a BKK. A forgalomkorlátozások miatt a Dózsa György úton haladó közösségi közlekedési járatok menetideje várhatóan megnövekedik, ezért a BKK kéri, hogy aki teheti, válasszon más útvonalat úti célja eléréséhez.

A több hónapon át tartó közműépítés jelentősebb korlátozásokkal is jár majd, amelyeket azonban a kisebb forgalmú, nyári iskolaszüneti időszakra időzítenek.

A Dózsa György úti forgalomkorlátozások miatt az ott haladó közösségi közlekedési járatok – a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös és a 230-as busz, valamint a 75-ös és a 79-es trolibusz – menetideje várhatóan megnövekedik. Ezért

a BKK kéri, hogy aki teheti, válasszon alternatív útvonalat úti célja eléréséhez.

A BKK a közúti korlátozásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján a kozut.bkkinfo.hu oldalon, ahol az autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×