eur:
393.87
usd:
369.11
bux:
65277.11
2024. április 19. péntek Emma

Komoly dugó van a Dózsa György úton

Hónapokig 30 perces dugókban állhatnak az alternatív metrópótló járatok utasai, miután távhővezetékek építése miatt sávkorlátozások vannak érvényben a Dózsa György úton - vélekedett a Közlekedő Tömeg Egyesület alelnöke.

Kelemen Tamás, a Közlekedő Tömeg Egyesület alelnöke az InfoRádiónak elmondta, hogy a Dózsa György úton a Kispest-Angyalföld stratégiai távhővezetékek építése miatt lezártak több sávot mindkét irányban.

"Jellemzően két-két sáv van lezárva, de akad olyan is pont is, ahol indokolatlanul másfél sáv szélességűre szűkül az út, ennek következtében óriási dugók vannak ezen az útvonalon"

- mondta Kelemen Tamás. Hozzáfűzte, hogy egyértelműen látszik, hogy nem vették figyelembe az utasok érdekeit akkor, amikor kialakították a forgalmi rendet, a közösségi közlekedés járművei akár 20-30 perces késésekkel közlekedhetnek.

"Az építkezés jelen tudásunk szerint több hónapig, legalább a nyár végéig fog tartani,

egészen addig ezek a dugók hatással lesznek azokra a járatokra is, amelyeket a BKK ajánl a hármas metró lezárása idején: ezek a 20E, 30-as buszok, amelyek a reggeli csúcsidőben csaknem háromezer embernek adnak lehetőséget arra, hogy alternatív útvonalat válasszanak.

Ezek a járatok lényegében használhatatlanok voltak, és 15-20 perces késéssel közlekedtek"

- tette hozzá Kelemen Tamás.

A Közlekedő Tömeg alelnöke szerint a Budapest Közút nem vette figyelembe a közösségi közlekedést, a BKK pedig nem volt képes érdemben kiállni az utasok érdekeiért. Mindennek az lett az eredménye, hogy a buszok most 20-30-40 perces dugókban állnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×