INFORÁDIÓ 
2020. április 8. szerda
Dénes

budapest

cirkusz

fesztivál

évforduló

Budapesten kitör a cirkusz

Infostart / InfoRádió

Budapesten kezdik ünnepelni az európai cirkuszművészet születésének 250. évfordulóját. A négy földrészről érkező fellépők számai között sok kísérletező is lesz, de nem hiányoznak majd a klasszikus, hagyományos cirkuszi attrakciók sem – írja a Magyar Idők.

A lapnak Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója beszélt a január 8. és 12. között megrendezendő 12. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválról, amely egy héten keresztül tizennégy előadással a kortárs és a klasszikus cirkuszművészet csúcsrendezvénye lesz. A Fővárosi Nagycirkusz mellett a Nemzeti Színházban, a Várkert Bazárban és a Hippodromban is lesznek produkciók.

Philip Astley angol lovastiszt a hétéves háborút követően a Westminster híd mellett körbefuttatta a lovait, artistákat ültetett a hátukra, kialakította a szabványos tizenhárom méteres manézst, a produkciók megtekintéséért pedig belépőjegyeket árult. Így indult a modern cirkuszművészet Európában – mondta a lapnak Fekete Péter.

A cirkuszigazgató elmondása szerint azért kaphatta meg Budapest azt a megtiszteltetést, hogy a rendezvénysorozat nyitásának helyszíne lehet, mert

a magyar cirkuszművészetnek több mint százéves hagyománya van.

„A világ minden táján, ahol megfordultak a magyar artisták, emlékezetes módon tették le szakmai névjegyüket, amiért minden cirkuszigazgató és artista jó szívvel gondol a magyar cirkuszművészetre” – emelte ki.

„A fesztivál egy héten keresztül tizennégy előadással a kortárs és a klasszikus cirkuszművészet csúcsrendezvénye lesz. Több mint harminc cirkuszigazgató vesz részt az eseményen, és négy földrészről a világ legjobb artistái mutatják be tudásukat – hangsúlyozta Fekete Péter, hozzátéve, hogy több világszám a magyar fővárosban lesz először látható.

A Nemzeti Színházban a Maski Show Team lép majd fel, a Várkert Bazárban a Grand Prix-díjas Méhes Csabáéknak lesz két előadásuk, valamint fellép egy kijevi női pantomimcsoport is. A Hippodromban, a Fővárosi Nagycirkusz próbatermében pedig a Hegymegi Máté által rendezett Egyenes labirintus című előadást tekintheti meg a közönség, amelyet fiatal artisták közreműködésével adnak elő.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018