eur:
393.33
usd:
367.88
bux:
65983.53
2024. április 24. szerda György

A költségvetésnek kell helyt állnia a 4-es metróval összefüggő korrupció miatt - a nap hírei

A költségvetésnek kell helyt állnia a 4-es metróval összefüggő korrupciós botrány miatt. Együttműködésről állapodott meg a kampányidőszakra az LMP és az Új Kezdet nevű párt. Miniszteri szintű ülést tart az észak-koreai válságról az ENSZ Biztonsági tanácsa. A nap hírei

A költségvetésnek kell helyt állnia a 4-es metróval összefüggő korrupciós botrány miatt, de a családtámogatások, a bér- és nyugdíjkifizetések, valamint a közszolgáltatások nem kerülhetnek veszélybe - jelentette ki Banai Péter Benő az államháztartásért felelős államtitkár. Magyarországgal szemben akár 60-70 milliárd forintos pénzügyi korrekciót is megállapíthat az Európai Bizottság.

November végéig minden nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő megkapta a nyugdíjprémiumot - közölte az emberi erőforrások minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence azt mondta: 2 millió 700 ezer embernek folyósították a maximum 12 ezer forint prémiumot.

Az MSZP szerint kizárólag közös listán alapuló ellenzéki szövetségben lehet győzelmet aratni a jövő évi parlamenti választáson. Molnár Gyula pártelnök a választási koordinációs ülés után úgy fogalmazott, az MSZP kritikus két hónapot zárt le, ami után azt üzeni, hogy él és tudja, mi a feladata.

Együttműködésről állapodott meg a kampányidőszakra az LMP és az Új Kezdet nevű párt - jelentette be az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a párt kecskeméti kongresszusa alkalmából beszélt erről. Az LMP kongresszuson a 2018-as országgyűlési választási listájának első 30 helyéről is dönt, a jelölteket vasárnap mutatja be a párt.

A Nézőpont Intézet felmérése szerint 2014 óta először egyszámjegyű a Jobbik támogatottsága. Az LMP és a Fidesz azonban erősödött. A Magyar Idők számára készült kutatásból kiderült, hogy novemberben a teljes felnőtt népesség 35 százaléka támogatta a kormánypártokat.

Gyorsabb és professzionálisabb lesz a január 1-jén hatályba lépő új polgári perrendtartás - mondta a Fővárosi Törvényszék elnöke. Fazekas Sándor hatéves vezetői mandátuma rövidesen lejár, de újra megpályázta a legnagyobb magyar bíróság elnöki posztját

Az Egyesült Államokban a képviselőház után a szenátus ismegszavazta az adórendszer átalakítását.Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy csökkenjen a vállalkozások és a tehetős magánszemélyek adója, míg az átlag amerikai számára vegyes irányúak a változások.

Véget ért Ferenc pápa Mianmart és Bangladest érintő látogatása. Az egyházfő tapintatosan felszólította a mianmari vezetést a rohingják emberi jogainak tiszteletben tartására.

Miniszteri szintű ülést tart az észak-koreai válságról az ENSZ Biztonsági tanácsa december 15-én Japánban. A cél békés módon nyomást gyakorolni Phenjanra, hogy állítsa le atomfegyverei és ballisztikus rakétái fejlesztését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×