eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hajtóvadászatot indított a rendőrség a manchesteri merénylő feltételezett bűntársai ellen - a nap hírei

Vatikáni látogatása után megérkezett Brüsszelbe az amerikai elnök. Kész tárgyalásokat kezdeni a magyar kormánnyal a CEU további budapesti működéséért New York állam kormányzója.

Összesen 7-en vannak már őrizetben a hétfői manchesteri merénylet ügyében. Öt embert, köztük a merénylő bátyját Nagy-Britanniában fogott el a helyi rendőrség, az öngyilkos elkövető fiatalabb testvérét és apját pedig Líbiában vette őrizetbe a tripoli hatóság. A hétfői manchesteri merényletben 22-en meghaltak és több mint 60-an megsebesültek.

Kiemelt biztonsági készültség lesz a következő hónapokban Olaszországban a koncerteken, fesztiválokon és más tömegeseményeken a manchesteri merénylet miatt. Németországban szintén felülvizsgálják a következő napokra szervezett tömegrendezvények biztosítására készített terveket.

Az amerikai elnök szerint együtt le lehet győzni a terrorizmust. Ezt Charles Michel belga kormányfőnek mondta brüsszeli látogatásán Donald Trump, aki csütörtökön a NATO csúcstalálkozóján vesz részt. Az amerikai elnök előzőleg a Vatikánban félórás magánbeszélgetést folytatott Ferenc pápával.

Kész a haladéktalan tárgyalásokra a magyar kormánnyal a Közép-európai Egyetem további budapesti működéséért New York állam kormányzója. Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora üdvözölte New York állam kormányzójának közleményét.

A nemzetközi közösség kötelességének nevezte a Közel-Keletről elmenekült keresztény családok hazatérésének segítését a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter egy nemzetközi konferencián hangsúlyozta: az első a biztonság és béke garantálása az ENSZ közreműködésével, a második pedig a lerombolt területek újjáépítése.

A külügyi tárca és az emberi erőforrások minisztériuma is támogatásáról biztosította a januári veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit, miután a szülők kifogásolták a tájékoztatás hiányát és a méltánytalan kártérítést. Menczer Tamás a külügyi tárca sajtófőnöke az InfoRádiónak elmondta: továbbra is készek minden segítséget megadni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra kérte a biztosítókat, hogy a kártérítési igényeket a lehető leggyorsabban bírálják el.

2023-ig 10 ezer fogyatékos ember kap esélyt az önállóbb életre azzal, hogy a nagy szociális intézményekből családias közösségekbe költözhet - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. Czibere Károly elmondta: a kiváltási programra 77 milliárd forintot fordít a kormány.

Visszafordult Suhajda Szilárd, így Klein Dávid egyedül folytatja az utat a világ legmagasabb hegycsúcsára, a Mount Everestre, amelyet első magyarként hódíthat meg oxigénpalack nélkül. Suhajda Szilárd kedden éjszaka rosszul lett, ezért úgy döntött, hogy visszafordul.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×