INFORÁDIÓ 
2019. november 11. hétfő
Márton

ceu

2019.03.12. 10:25

Bajorország pénzzel segítené a CEU megmaradását

Bajorország szeretne részt venni a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) tanszékeinek finanszírozásában - mondta az Augsburger Allgemeine című német helyi lapban csütörtökön megjelent interjúban Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője és csúcsjelöltje.
2019.03.05. 17:36

Három feltételt szab a Fidesznek a Néppárt

Azonnal és végleg le kell állítani a magyar kormány Brüsszel elleni kampányát - jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje a Bild című német lapnak a Fidesz EPP-tagsága megőrzésének feltételeiről.
2018.12.16. 08:50

Blöffnek nevezte az ellenzéki előválasztást Tarlós István

A főpolgármester szerint, ha az ellenzéknek valóban kétharmada lenne Budapesten, ahogy az országgyűlési választás óta hallani lehet, mindegy lenne, kit indítanak főpolgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon.
2018.12.03. 22:10

A CEU Bécsbe telepíti át amerikai diplomát adó képzéseit - a nap hírei

A főpolgármester szerint az állam a jövőben gondoskodni fog arról, hogy Budapest többet kapjon. Javaslatcsomagot nyújt be a munka törvénykönyvének tervezett módosításához a Fidesz. Jövő szeptembertől Bécsben indítja el minden amerikai akkreditációjú programját a CEU. A nap legfontosabb hírei december 3-án.
2018.12.03. 17:58

Az amerikai kormány is megszólalt a CEU-ügyben

Az Egyesült Államok kormánya csalódott, amiért a magyar kormány és a CEU nem írták alá az egyezményt, mely lehetővé tette volna, hogy az egyetem továbbra is folytassa Magyarországon az USA-ban akkreditált programjait.
2018.12.01. 19:07

Eldőlt a CEU sorsa?

Az RTL Klub úgy tudja, eldőlt: a CEU Bécsbe költözik. A diákokat hétfőn fórumra hívta az egyetem, délután nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak. A Kossuth téren a tudás szabadságát temették.
2018.11.16. 21:57

A CEU mellett demonstrált a Momentum

A Közép-Európai Egyetem (CEU) mellett tartott tüntetést a Momentum Mozgalom Budapesten pénteken. A demonstráción Szél Bernadett független országgyűlési képviselő azt mondta: a kormány fél a tudástól, és az a baja a CEU-val, hogy "kész válaszok visszaböfögése" helyett autonóm gondolkodásra nevel.
2018.11.12. 06:56

Bocsánatkérést vár a miniszter a CEU oktatójától

Gulyás Gergely a Facebook oldalán írt arról. hogy Csaba László alaptalanul vádolta őt Soros Györggyel kapcsolatban tett antiszemita kijelentésekkel, és haladéktalanul bocsánatot kell kérnie a rágalmakért.
2018.11.05. 19:45

Új törvénymódosítás jöhet a CEU miatt

A felsőoktatási törvény egy módosító javaslata szerint az Oktatási Hivatal vizsgálhatja, hogy teljesíti-e a CEU a felsőoktatási törvényben előírt feltételeket.
2018.10.31. 16:36

A rektorhelyettes reménytelennek látja a CEU helyzetét

A Magyar Idők arról írt: üres, tartalom nélküli együttműködési megállapodást köthetett a CEU az amerikai Bard College-dzsal. Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese tagadja a vádakat, szerinte a magyar oktatástól elvont pénzből, nagy erőfeszítésekkel beindították az amerikai képzést, a magyar kormány mégsem írja alá New York állammal az előkészített egyezményt, ami biztosítaná a CEU budapesti működését.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018