eur:
395.61
usd:
366.75
bux:
65585.35
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Ezentúl nem KLIK lesz a KLIK - Pölöskei Gáborné az Arénában

Ezentúl nem KLIK lesz a KLIK - Pölöskei Gáborné az Arénában

Megtörtént a tankerületi vezetők kinevezése. A következő hónapokban pedig befejeződik az új fenntartói struktúra kialakítása - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Pölöskei Gáborné, az intézmény-fenntartó elnöke.

Az 58 tankerületi központtal január elsejétől létrejövő új fenntartói szervezet a jövőben nem nevezhető KLIK-nek, mert lényegesen megváltoznak a hatáskörök, és jobban érvényesülnek majd a helyi igények – fogalmazott Pölöskei Gáborné.

„A KLIK jó rövidítés, és eléggé beivódott, de igazából ez egyáltalán nem KLIK a továbbiakban. Tehát az állami intézményfenntartásra gyakorlatilag 58 fenntartó jön létre. A jelenlegi KLIK-be minden egyes járásból, 198 helyről jönnek a számlák Budapestre. Az utóbbi az esetben pedig 58 fenntartói egység lesz, és a számlák az 58 fenntartói egységhez fognak kerülni könyvelésre. De a döntések nagy része arról, hogy mit szeretnének, az iskolákban fog születni” - közölte az intézmény-fenntartó elnöke.

Az iskolák költségvetésének kialakítására tervezési programot készített a KLIK: beárazták az intézményeket, és ehhez igazították a gazdálkodásukat – mondta Pölöskei Gáborné, hozzátéve, hogy az átállás nem okozhat gondot az intézményekben.

„Ezt az iskoláknak nem szabad megérezniük. Miután az 58 szervezet vezetőjét kiválasztottuk, ők elkezdik felépíteni ezt a szervezetet a székhelyen. Tehát az év úgy fog elkezdődni augusztusban, amikor elkezdődnek a tanévnyitó értekezletek, hogy pontos információkat tudnak majd mondani az iskolaigazgatóknak arról, hogy mi az, ami várható” - közölte Pölöskei Gáborné.

A tankerületi központok kijelölése szintén megtörtént az iskolák, a pedagógusok, és a diákok száma, valamint a közlekedés feltételei alapján. Megyehatárokat nem lépték át, de van, ahol egy új tankerületi központ 2-3 járást is integrált.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×