INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Lázár: a Sorsok Háza csak a zsidóság támogatásával képzelhető el

Infostart / InfoRádió
A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a Sorsok Háza csak akkor valósulhat meg, ha a magyarországi zsidók is támogatják azt. Lázár János a Parlamentben beszélt erről.

"Ebben az ügyben egy olyan szempont van, amiből én semmilyen körülmények között nem tudok engedni, és a politikai pályafutásomnak, a politikai gondolkodásomnak az alaptézisének tekintem, az pedig az, hogy Magyarországon holokauszt múzeumot, holokauszt-emlékhelyet a magyarországi zsidóság képviselői, a magyarországi zsidóság támogatása nélkül nem lehet létrehozni".

Hozzátette: vagy velük lesz múzeum és emlékhely, vagy nem lesz sehogy. "Ez az én álláspontom, amiből semmilyen körülmények között nem vagyok hajlandó engedni. A múzeum kialakításához és az emlékhely létrehozásához meg kell tudni nyernie a szervezőknek, a tervezőknek, a történészeknek és a kormánynak is a magyarországi zsidóság támogatását".

"Ha a magyarországi zsidóság, a holokauszt túlélők ezt nem támogatják, akkor nem lesz." - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


A címlapról ajánljuk