eur:
388.5
usd:
360.82
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Radics Kornélia lett az Országos Meteorológiai Szolgálat új elnöke

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter november elsejei hatállyal Radics Kornélia meteorológust nevezte ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökévé - közölte a meteorológiai szolgálat hétfőn a honlapján.

Közleményük szerint Radics Kornélia Nagykanizsán született 1973-ban. A középiskola elvégzése után az Eötvös Loránd Tudományegyetem meteorológus szakán folytatta tanulmányait. 1997-ben meteorológus, 1999-ben csillagász oklevelet szerzett. PhD fokozatát 2004-ben A szélenergia hasznosításának lehetőségei Magyarországon: hazánk szélklímája, a rendelkezésre álló szélenergia becslése és modellezése témájú doktori dolgozatával szerezte meg. Közben már 1997-től oktatóként is dolgozott az ELTE meteorológiai tanszékén. Egyetemi évei alatt számos hazai és külföldi ösztöndíjat nyert el.

Radics Kornélia 2001-től a Magyar Honvédség meteorológiai szolgálat információtechnikai és koordinációs osztályán, 2007-től az MH geoinformációs szolgálat időjárás-előrejelző és szakkiképzési osztályán töltötte be a meteorológus főtiszti, majd osztályvezető-helyettesi pozíciót.

Kiváló tanulmányi eredményeit, kutatómunkáját, a szakmai feladatok színvonalas ellátását az ösztöndíjak mellett számos díjjal ismerték el.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke 2011 februárjától Dunkel Zoltán volt, ő a nyáron ment nyugdíjba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×