eur:
396.82
usd:
355.63
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Vona Gábor gárda-mellényben mondta el a képviselői esküt

Vona Gábor a zakója alá vette fel a gárda-mellényt. A Jobbik frakcióvezetője az eskü alatt levette a zakóját.

Vona Gábor a zakója alá vette fel a gárda-mellényt, így a parlament alakuló ülésének első részében nem látszott a ruhadarab.

Az eskütétel idejére Vona Gábor Jobbik-elnök levette zakóját és gárdamellényben tett esküt. A mellény hátoldalán hímzett oroszlán látszott, az elején árpádsávos pajzs volt.

Mi a baj a mellénnyel?

Vona Gábor a választások második fordulója után megerősítette korábbi vállalását, miszerint az Országgyűlés alakuló ülésén az Új Magyar Gárda mellényében vesz részt.

A problémát az jelentette, hogy a Magyar Gárdát jogerős bírósági döntés oszlatta fel, márpedig egy feloszlatott szervezet formaruhájának viselése egy tavalyi rendeletmódosítás alapján szabálysértés minősül, amiért 50 ezer forint pénzbírságot lehet kiszabni.

A képviselővé választott jobbikos politikus ellen azonban csak akkor lehetett volna eljárni, ha az országgyűlés kétharmados többséggel felfüggeszti a mentelmi jogát.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×