eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Orbán Viktor: Magyarország igazi kormányfőjét most is Gyurcsány Ferencnek hívják

Orbán Viktor szerint a pénteken benyújtott jövő évi költségvetés hazug és felelőtlen iromány, amely az elmúlt húsz év legveszélyesebb büdzsétervezete, mert nemcsak a következő egy évre, hanem a gyermekek jövőjére is veszélyt jelent.

Az utolsó évad jön, az utolsó költségvetését nyújtja be az MSZP - kezdte beszédét pártja évadnyitó rendezvényén a Fidesz elnöke, aki ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy hat hónap a politikában nagy idő, ez alatt rengeteg kárt lehet még tenni az országban.

Orbán Viktor szerint az ősszel a legnagyobb figyelmet az önkormányzatokra kell fordítaniuk.

Az emberek - vélekedett a pártelnök - ma ismét egyre inkább azzal a szorongással élnek együtt, hogy mindent elveszíthetnek. Szerinte ez az utóbbi időszak terméke, a Gyurcsány-Bajnai korszak életérzése. Mint fogalmazott, az elmúlt évek politikája a következő öt szóval jól lefedhető: Õszöd, Zuschlag, offshore, végkielégítés, megszorítások.

A sunyi sompolygás politikája


Az elmúlt hét évben az folyt országos méretekben, mint ami nyilvánosságra került a BKV-nál: a történtek nyertesei az MSZP tanácsadói és üzletfelei, a végkielégítésből élők osztálya, vesztese az ország - magyarázta Orbán Viktor. A kormány elvette az emberek biztonságát, a pénzét, a hatodik brutális megszorító-csomaggal pedig most elveszik tőlük a jövőjüket is - tette hozzá.

A Fidesz elnöke szerint Magyarország igazi kormányfőjét most is Gyurcsány Ferencnek hívják, csak egy Bajnai nevű "dublőrjét" állította be miniszterelnöknek. Az ellenzéki politikus Bajnai Gordon kormányzását a csendes, sunyi sompolygás politikájának nevezte, a 2010-re tervezett büdzsét pedig hazug, felelőtlen irománynak, az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetésének nevezte. Szerinte ennek eredményeképpen jövőre az önkormányzatok működésképtelenek válnak, az egészségügyi intézmények pedig leállnak.

A legveszélyeztetettebbek az idősek, a betegek, a családok, a folyamat pedig olyan, mint a lavina - mondta Orbán Viktor, hozzáfűzve: az ország már most is hitelekből él, ha viszont beindul a lavina, az pénzügyi összeomlással jár, 2010-ben gazdasági vészhelyzet lehet.

A Fidesz-elnök úgy fogalmazott: a kormányon lévők képtelenek igazat mondani, és folyamatosan elmélyítik a válságot, nem változnak, nem lépnek hátra, és a választások után sem adják majd fel. Szerinte a szocialisták rosszat tettek, rosszat tesznek az országgal, így ideje, hogy abbahagyják a kormányzást.

Elég a megszorításokból - mondta Orbán Viktor, aki a költségvetési tervezet visszavonására szólította fel a kormányt, és arra, hogy álljon félre a változás útjából.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×