eur:
389.19
usd:
361.62
bux:
68615.86
2024. május 7. kedd Gizella

Mit tegyen a szülő, ha a szünidőre nem tudja hova tenni gyerekét?

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium közoktatási szakállamtitkára szerint az iskoláknak nem feladatuk biztosítani a gyermekek elhelyezését a vakáció idejére. Szüdi János hozzátette, az érintett szülőknek az adott önkormányzatokhoz kell fordulniuk segítségért, ha nem tudják megoldani gyerekük szünidei elhelyezését.

Az iskolák jogszerűen zárnak be a tanítási időszak lejártával, vagyis idén június 15. után, így az utolsó tanítási napot követően nem kötelességük, hogy gyerekeket fogadjanak - hangsúlyozta az InfoRádiónak az Oktatási és Kulturális Minisztérium közoktatási szakállamtitkára, hozzátéve: az ellátatlan gyerekek megőrzéséről és szakszerű ellátásáról a lakóhely szerinti önkormányzatoknak kell gondoskodniuk.

Szüdi János ugyanakkor elmondta azt is, hogy az óvodáknál más a helyzet, mert ott nincs úgynevezett szorgalmi idő. Esetükben a fenntartó önkormányzatok általában a település egy-egy óvodájában jelölik ki, hogy hol fogadják a gyerekeket, mivel az ovikban is van szünet - ekkor újítják fel vagy tartják karban az épületet.

Az önkormányzatok többnyire nyári napközikkel vagy táborokkal oldják meg az ellátatlan gyerekek felügyeletét. A szakállamtitkár hangsúlyozta: azoknak a szülőknek, akik nem tudják a szünidő idejére hova tenni gyereküket, az önkormányzattól (a polgármestertől vagy a jegyzőtől) kell segítséget kérniük.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×