INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

lmp

szél bernadett

választás 2018

kampányzáró

Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnök-jelöltje, a párt társelnöke (k) az LMP kampányzáró rendezvényén a Park Inn by Radisson Budapest szállodában 2018. április 6-án. Az első sorban balról jobbra: Schmuck Erzsébet, az LMP parlamenti frakcióvezető-helyettese, képviselőjelölt, Róna Péter közgazdász, Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, képviselőjelölt, Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője, képviselőjelölt.

Szél Bernadett: erős LMP-vel lehet új alapokra helyezni az országot

Infostart / MTI

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint pártja a saját lábára tudja állítani az országot. Szél Bernadett az LMP pénteki kampányzáró rendezvényén méltányos béreket, az oktatás rendbetételét, szociálisbérlakás-programot és az egygyermekesek jelentősebb támogatását ígérte.

A párt emellett csökkentené az orosz befolyást, megszüntetné a gyűlöletkampányt, és senkinek nem vitatná el a nemzethez tartozását - hangsúlyozta a társelnök. Elmondta azt is: mindent megtesz majd azért, hogy Magyarország olyan ország legyen, ahonnan a fiatalok nem elmenekülnek, hanem ahová hazajönnek.

A főváros egyik szállodájában tartott eseményen Szél Bernadett kitért arra is: olyan országot kíván teremteni, ahol a politikusok főállásban "nem köztörvényes bűnözők", akik ellopják a közös vagyont. Hangsúlyozta: a kampány szerinte már nem demokratikus keretek között zajlik, de nem érdekli, hogy fenyegetőzik a miniszterelnök vagy hogy "hazugságokat ír ki óriásplakátokra", mert az emberek többsége "átlát a szitán" és kormányváltást akar.

Elmondta, a kampány során az egész országot bejárta, megismerte annak valóságát, és szerinte

minden adott ahhoz, hogy Magyarország a következő évszázad nyertese legyen.

Sem gazdag országok összeszerelő üzemeként, sem féldiktatúrák hűbéreseként nem kell élnie az országnak. Az emberek úgy érzik, ér annyit a munkájuk, hogy rendes fizetésük legyen, nem kell "bérrabszolgaként" dolgozniuk - hangsúlyozta.

Ne számítson, hogy ki hányadik gyermekként születik egy családba, és az se, hogy hány szülő neveli - fogalmazott. Nem a harmadik gyermeknél, hanem már az elsőnél támogatásokat kell nyújtani, az LMP ezért megduplázná az egygyermekeseknek nyújtott segítséget.

Szükségesnek tartotta pártja szociálisbérlakás-programjának végrehajtását, de elmondta azt is: a devizahiteleseket is kárpótolni fogják kormányon.

Az elmúlt harminc év legnagyobb infrastrukturális beruházását ígérte:

lakások szigetelését, korszerűsítését, bérlakásépítést, amelyekkel jelentős számú munkahelyet is teremtenének.

A politikának ki kell szállni az oktatásból és pénzt kell beletenni - hangsúlyozta, hozzátéve: megdupláznák a szektor forrásait, hiszen tőlünk nyugatra és északra azok az országok lettek nyertesek, amelyek sokat fektettek az oktatásba.

Az ország saját lábára állításában "partnerünk lesz a nap, a szél, a földhő és minden olyan energiaforrás, ami itt is bőven rendelkezésre áll" - emelte ki a megújuló energiaforrások használatának szükségességét. Miért kell a 21. században 1970-es évekbeli, veszélyes technológiát használni, miközben a fejlett világ a megújuló energiaforrások felé fordul? - tette fel a kérdést, hozzátéve: egyre kevesebben értenek egyet a paksi bővítéssel.

Elmondta: egyetlen képviselőként tekintett be a paksi szerződésekbe, és ez alapján állítja, hogy ki lehet és ki is kell szállni belőlük.

A politikus szavazásra buzdította az embereket, és úgy fogalmazott: erős LMP-vel lehet új alapokra helyezni az országot. A csendesen dolgozó emberekkel van - mondta -, azokkal, akiket becsaptak az elmúlt években.

Hadházy Ákos társelnök arról beszélt: ha kormányváltás lesz, a legfelsőbb politikai vezetőknek kell igazságszolgáltatás elé állni, és jó eséllyel börtönbe menni, a kiszolgáltatott köztisztviselőknek azonban nincs félnivalójuk.

Róna Péter közgazdász kijelentette: az szavazzon a Fideszre, aki búcsút akar mondani Európának, mert "Orbán Magyarországa nem fér el Európában, nem tartozik oda", az orbáni országot ezért az európai népek, hatalmak, szervezetek kilökik magukból. "Hiába a duma a menekültválságról, Európa ezt nem így látja" - tette hozzá -, Európa nem kérte Magyarországot, hogy védje meg a migránsoktól, csupán 1494 menekült befogadását kérte, de Magyarország ezt megtagadta. Közölte: ha Orbán Viktor és pártja nyer, az európai támogatásoknak vége.

Üveges Gábor, az LMP-vel választási szövetségre lépett Új Kezdet elnöke szerint a vidék elvesztette képviseletét Magyarországon, pártszövetségükön kívül senki nem foglalkozik vele. Célnak nevezte, hogy "visszahozzák a valóságot" a politikába.

Lukácsi Katalin, a Viszlát, kétharmad nevű kezdeményezés aktivistája azt mondta: nem kötelező a taktikai szavazás, ugyanakkor "felmentette azokat", akik megosztják a szavazataikat Budapest 1-es és 3-as körzetében, Gödöllőn, Budakeszin, Vácon, Kecskemét egyik kerületében, Salgótarjánban és Szekszárdon, bízva a többi ellenzéki párt szimpatizánsainak átszavazásában is.

Nyitókép: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018