eur:
389.25
usd:
363.83
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A németek még nincsenek olimpiai lázban

Németországban egyelőre nem mutatkozik túl nagy érdeklődés a londoni olimpia iránt. A különböző versenyekre még bőven lehet belépőjegyet kapni, az utazási irodáknál kedvezményeket is kínálnak az útra, de a szálláslehetőségek terén már alapos felárral kell számolni. A média a biztonsági intézkedésekről szóló jelentésekben kiemeli azt, hogy a Nagy-Britanniába készülőknek - a felfokozott ellenőrzések miatt - legalább 3 órás várakozással kell számolniuk a határon, úgyhogy minden valószínűség szerint a sportrajongók többsége inkább a tévén követi majd a versenyeket.

A német tévé hosszú dokumentumműsorban tért vissza a tragikus müncheni olimpiára. Az adásban azonban nemcsak az izraeli sportolók elleni merényletről esett szó, hanem az akkori legjobb versenyzők is visszaemlékeztek sportteljesítményeikre, és kitértek arra, hogy mit várnak a rövidesen megkezdődő londoni olimpiától.

A média is igyekszik felkelteni a közvélemény érdeklődését. A Spiegel című hírmagazin, amely egy kereskedelmi tévécsatorna számára riportműsorokat is készít, ezúttal versenyt hirdetett az amatőr videósok körében: ki készíti a legjobb felvételeket a londoni versenyekről.

A rádió és televízió természetesen élő adásban, illetve külön sportműsorokban készül beszámolni a londoni olimpiai játékok eseményeiről, habár a felmérések szerint csak a leglelkesebb sportrajongók fogják napközben követni a versenyek alakulását, a többiek az esti összefoglalókból akarnak tájékozódni a német olimpikonok teljesítményeiről, illetve az arany-, az ezüst- és a bronzérmesekről.

A nemrég tartott labdarúgó Európa-bajnoksággal ellentétben eddig nem intézkedtek óriás-kivetítők felállításáról a köztereken, habár a Bajorországban annyira közkedvelt sörkertek feltehetően az időjárás alakulásától függően, az utolsó pillanatban még gondoskodhatnak kivetítőkről. A vendéglők, kávéházak és kocsmák azonban a bejáratra rögzített feliraton már most jelzik, hogy vendégeik tévékészüléken követhetik-e a londoni olimpiai játékokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×