INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Németországban is beköszöntött a kései tél

Infostart / InfoRádió
Németországban beköszöntött a tél. A meteorológusok ugyan már a múlt hónapban rebesgették, hogy az átlagosnál jóval melegebb október és november után fehér karácsonyra lehet számítani, mégis, most, hogy a hőmérő higanyszála alig emelkedik a null fok fölé, szinte mindenki keseregni kezdett a nagy hideg miatt.

Már a hét végén megkezdődött a havazás, és az előrejelzések szerint ez csak ízelítő volt, mert az elkövetkező hét során hatalmas hóesések fenyegetik kiváltképpen Németországi déli, az Alpokhoz közel eső térségét.

A kékesszürke felhők alapján rövidesen megkezdődik a havazás, és erre utal az is, hogy a hőmérő higanyszála még délben sem emelkedett a fagypont fölé.

A meteorológusok Dorotheának keresztelték el azt a tartósnak ígérkező és Grönland felől betörő hideg áramlatot, amely fehér karácsonyt ígér. A jelek szerint a sarki áramlat leghamarabb csak az ünnepek után mozdul el némileg, következésképpen a téli sportok kedvelői paradicsomi időszak elé néznek.

A síelők már vasárnap körülnéztek a magasabban fekvő vidékeken, így az esti órákban München felé komoly forgalmi torlódások alakultak ki, mintegy ízelítőt szolgáltatva abból, mire lehet számítani az ünnepek idején - ha tényleg marad a tél


A címlapról ajánljuk