eur:
394.46
usd:
370.45
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Németországban is beköszöntött a kései tél

Németországban beköszöntött a tél. A meteorológusok ugyan már a múlt hónapban rebesgették, hogy az átlagosnál jóval melegebb október és november után fehér karácsonyra lehet számítani, mégis, most, hogy a hőmérő higanyszála alig emelkedik a null fok fölé, szinte mindenki keseregni kezdett a nagy hideg miatt.

Már a hét végén megkezdődött a havazás, és az előrejelzések szerint ez csak ízelítő volt, mert az elkövetkező hét során hatalmas hóesések fenyegetik kiváltképpen Németországi déli, az Alpokhoz közel eső térségét.

A kékesszürke felhők alapján rövidesen megkezdődik a havazás, és erre utal az is, hogy a hőmérő higanyszála még délben sem emelkedett a fagypont fölé.

A meteorológusok Dorotheának keresztelték el azt a tartósnak ígérkező és Grönland felől betörő hideg áramlatot, amely fehér karácsonyt ígér. A jelek szerint a sarki áramlat leghamarabb csak az ünnepek után mozdul el némileg, következésképpen a téli sportok kedvelői paradicsomi időszak elé néznek.

A síelők már vasárnap körülnéztek a magasabban fekvő vidékeken, így az esti órákban München felé komoly forgalmi torlódások alakultak ki, mintegy ízelítőt szolgáltatva abból, mire lehet számítani az ünnepek idején - ha tényleg marad a tél

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×