INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

koronavírus

járványvédelem

szuperterjesztő

Virológus: elkerülhető az erős őszi-téli koronavírus-járvány

Virológus: elkerülhető az erős őszi-téli koronavírus-járvány

Infostart

Erős kontatktkutatás és a szuperterjesztők kiszűrése a német recept.

Elkerülhető egy erős őszi-téli második hullám a koronavírus-járványban, feltéve, hogy finomhangoljuk a korlátozó intézkedéseket és idejében megtaláljuk a szuperterjesztőket - nyilatkozta a Handelsblattnak Christian Drosten német virológus. A tudós a koronavírus-járvány alatt Németországban a hatóságok tanácsadójaként dolgozott.

A virológus állításának alapjául arról beszélt, hogy idejében meg kell találni a szuperterjesztőket, vagyis azokat, akik az átlagosnál jóval több embert tudnak megfertőzni - írta a német lap nyomán a Portfolio. De ez csak az első lépés, ugyanis a tudós szerint azokat, akik velük kapcsolatba kerültek, automatikusan fertőzöttnek kell tekinteni és izolálni kell, megszakítandó a fertőzési láncot.

Példaként egy tanárt említett: ha ő megfertőződik, akkor először azt kell megvizsgálni, hogy melyik osztályokban tanított, és az azokban tanuló diákoknak 1-2 hétig otthon kell maradniuk, de nem szükséges az egész iskolát bezárni.

A virológus szerint az eddigi német intézkedésekkel sikerült megakadályozni a szuperterjedéses eseteket, vagyis az olyan eseményeket, amikor egy helyen és időben sokan megfertőződtek koronavírussal.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Forrás: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018