eur:
395.67
usd:
365
bux:
65609.91
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Virológus: elkerülhető az erős őszi-téli koronavírus-járvány

Erős kontatktkutatás és a szuperterjesztők kiszűrése a német recept.

Elkerülhető egy erős őszi-téli második hullám a koronavírus-járványban, feltéve, hogy finomhangoljuk a korlátozó intézkedéseket és idejében megtaláljuk a szuperterjesztőket - nyilatkozta a Handelsblattnak Christian Drosten német virológus. A tudós a koronavírus-járvány alatt Németországban a hatóságok tanácsadójaként dolgozott.

A virológus állításának alapjául arról beszélt, hogy idejében meg kell találni a szuperterjesztőket, vagyis azokat, akik az átlagosnál jóval több embert tudnak megfertőzni - írta a német lap nyomán a Portfolio. De ez csak az első lépés, ugyanis a tudós szerint azokat, akik velük kapcsolatba kerültek, automatikusan fertőzöttnek kell tekinteni és izolálni kell, megszakítandó a fertőzési láncot.

Példaként egy tanárt említett: ha ő megfertőződik, akkor először azt kell megvizsgálni, hogy melyik osztályokban tanított, és az azokban tanuló diákoknak 1-2 hétig otthon kell maradniuk, de nem szükséges az egész iskolát bezárni.

A virológus szerint az eddigi német intézkedésekkel sikerült megakadályozni a szuperterjedéses eseteket, vagyis az olyan eseményeket, amikor egy helyen és időben sokan megfertőződtek koronavírussal.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×