eur:
392.85
usd:
366.59
bux:
66310.22
2024. április 25. csütörtök Márk
Az aranyérmes Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kopasz Bálint: a párosunknak a negyedik hely nagyon király

A kajak egyesek 1000 méteres versenyének olimpiai bajnoka, Kopasz Bálint foglalta össze tokiói tapasztalatait az InfoRádiónak.

Kopasz Bálint elmondása szerint már az előfutam során érezte, hogy lesz keresnivalója az olimpián, hogy „nagyon nyílnak az izmok, és mentálisan is friss”. Az olimpiai bajnok kajakozó az InfoRádiónak felidézte, amikor megérkezett a Takamacu melletti akklimatizációs táborba, folyamatosan engedett ki a korábbi kemény edzésekből, ennek köszönhetően pedig végül könnyedén vette mindhárom pályáját az ötkarikás játékokon.

Miután megvolt a kajak egyesek 1000 méteres középfutama, már egyértelműen érezte, hogy nagyon jó formában van, hiszen könnyedén becsúszott a célvonalon. Ezt követően két órája volt a döntőig, addig jól tudott regenerálódni: végrehajtotta a szükséges étkezési protokollokat, valamint egy speciális kompressziós ruha felöltésével segítette a tejsav távozását, hogy minél frissebben tudjon nekivágni a végső megmérettetésnek – magyarázta.

Amit aztán meg is nyert, ráadásul nem is kicsi előnnyel.

Mint mondta, nagy örömére végig erős utazótempót tudott diktálni, a végén még tudott is egyet indítani, ráadásul maradt benne egy kicsi, tartalékolva az 1000 méteres párosra. Mint ismert, a Kopsz Bálint–Nádas Bence duó végül a negyedik helyen végzett. Ezzel kapcsolatban a kajakozó megjegyezte, a válogató óta hatalmasat fejlődtek, az pedig külön öröm a számára, hogy mertek változtatni azzal, hogy ő ült hátra tolóembernek, míg Nádas Bence elől nagyon stroke-nak (vezérevezős) bizonyult. Az előzetes cél az volt, hogy döntőbe kerüljenek, így a negyedik helyezés hatalmas eredmény mindkettőjük számára.

„Ennek a párosnak a negyedik hely nagyon király”

– emelte ki.

Kopasz Bálint végezetül azt is elárulta, jelenleg a dániai világbajnokságra fókuszál, majd azt követően egy nagyobb pihenőre fog menni. De nincs messze Párizs, három év még, lassan arra is készülni kezd – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×