eur:
391.77
usd:
359.56
bux:
72375.94
2024. július 16. kedd Valter
Az aranyérmes Kopasz Bálint (b) és az ezüstérmes Varga Ádám (j) a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntőjének végén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Kovács Tamás

Kopasz Bálint olimpiai bajnok, kettős magyar siker

Megvan a harmadik magyar arany- és ezüstérem Tokióban.

A férfi kajak 1000 méteres döntőjében az első rajt nem sikerült, másodikra a két magyar közül Kopasz Bálint indult jobban, míg Varga Ádám a középmezőnyben haladt.

250 méternél Kopasz és portugál Pimenta lépett el a mezőnytől, ám aztán féltávnál már a magyar állt jobban. Előnyét folyamatosan növelte, nem tudták megszorongatni a későbbiekben sem - több mint egy hajónyi volt a különbség.

Varga Ádám nagyot hajrázott, és végül jól rúgta be a hajót, 47 ezreddel előzte meg Pimentát és lett második.

Ebben a számban a magyarok legutóbb az 1968-as mexikóvárosi játékokon örülhettek győzelemnek Hesz Mihály révén, de érmet is 1976-ban szereztek legutóbb, akkor Csapó Géza második lett.

Olimpián legutóbb 1996-ban, Atlantában fordult elő, hogy egy versenyszámban két magyar is dobogóra állt, akkor 200 méteres mellúszásban Rózsa Norbert, Güttler Károly volt a sorrend az első két helyen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Budapest turizmusa 2030-ig: így kerülhet a nemzetközi élvonalba a főváros!

Budapest turizmusa 2030-ig: így kerülhet a nemzetközi élvonalba a főváros!

A budapesti turizmus jelentősen, akár kétszámjegyű mértékben növekedhet a következő években, ha behozzuk azokat a lemaradásokat, amelyek miatt a környező országok fővárosai vonzóbbak a külföldi utazók körében. Nagy kapacitású szállodákra van szükség és be kell vonzani a prémium utazóknak. Minél több közepes méretű rendezvényre, konferenciára van szükség ahhoz, hogy vonzó legyen a város, és törekedni kell az utazók egyenletes eloszlására időben és térben egyaránt – többek között ezekről beszélgettünk a McKinsey két partnerével, Margaux Constantinnal és Havas Andrással a kedden megjelent, a Mckinsey budapesti turisztikai piacról szóló tanulmánya kapcsán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×