eur:
368.76
usd:
345.01
bux:
48308.57
2023. június 7. szerda Róbert
Az aranyérmes Kopasz Bálint (b) és az ezüstérmes Varga Ádám (j) a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntőjének végén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Kovács Tamás

Kopasz Bálint olimpiai bajnok, kettős magyar siker

Megvan a harmadik magyar arany- és ezüstérem Tokióban.

A férfi kajak 1000 méteres döntőjében az első rajt nem sikerült, másodikra a két magyar közül Kopasz Bálint indult jobban, míg Varga Ádám a középmezőnyben haladt.

250 méternél Kopasz és portugál Pimenta lépett el a mezőnytől, ám aztán féltávnál már a magyar állt jobban. Előnyét folyamatosan növelte, nem tudták megszorongatni a későbbiekben sem - több mint egy hajónyi volt a különbség.

Varga Ádám nagyot hajrázott, és végül jól rúgta be a hajót, 47 ezreddel előzte meg Pimentát és lett második.

Ebben a számban a magyarok legutóbb az 1968-as mexikóvárosi játékokon örülhettek győzelemnek Hesz Mihály révén, de érmet is 1976-ban szereztek legutóbb, akkor Csapó Géza második lett.

Olimpián legutóbb 1996-ban, Atlantában fordult elő, hogy egy versenyszámban két magyar is dobogóra állt, akkor 200 méteres mellúszásban Rózsa Norbert, Güttler Károly volt a sorrend az első két helyen.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

Egyre hevesebb vita bontakozik ki arról az Európai Unión belül, hogy Magyarország ne láthassa el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 második félévében. Az uniós ügyekben befolyásos HEC Paris egyetem professzora, Alberto Alemanno beszámolója szerint egy erős, Németországot is magában foglaló tömb támogatja a jogállamisági fellépés kibővítését az elnökség elhalasztásával kapcsolatban. Viszont szerinte nem arról van szó, hogy szankcionálni kellene a magyar kormányt, hanem hogy az EU működését kell megvédeni a kizárással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×