eur:
394.35
usd:
369.26
bux:
66508.57
2024. április 25. csütörtök Márk
Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének középdöntője után  a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Liu Shaolin Sándor első lett, de kizárták, Shaoang bronzérmes

Úgy tűnt, centiméterekkel győzött az 1000 méteres döntőben Pekingben, de a videózás után elvették az aranyérmet.

A férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres döntőjében Lius Shaolin Sándor és Shaoang három kínaival versenyzett. A finálét öt körrel a vége előtt félbeszakították, mert pengedarabok voltak a jégen - a fiatalabb testvére ekkor a második helyen haladt.

Az újraindítás után Liu Shaolin Sándor jobban rajtolt, az élmezőnyben korizott végig, testvére, Liu Shaoang egy kicsit megbillent, utána visszavett.

Liu Shaolin Sándor az utolsó köröket az élen töltötte, és visszaverte a támadásokat. Nagy csatában, centiméterekkel nyert, még úgy is, hogy látszott, Zsen Ce-vej visszahúzta. Aztán jött a fekete leves: hosszas videózás után megfoszttották a sikerétől a magyart, aki szabálytalan sávváltás és lökés miatt két büntetést is kapott, kizárták a futamból, a mezőny végére sorolták.

Peking, 2022. február 7.
Liu Shaolin Sándor (b) és a későbbi győztes kínai Zsen Ce-vej a célban a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én. Liu Shaolin ugyan elsőként haladt át a célvonalon a döntőben, azaz a videózás percei alatt olimpiai bajnoknak érezhette magát, de végül a zsűri két esetben is szabálytalannak látta, sárga lapos büntetéssel zárták ki, azaz a teljes mezőny végére sorolták.
MTI/Kovács Tamás
P. Liu Shaolin Sándor (b) és a későbbi győztes kínai Zsen Ce-vej a célban MTI/Kovács Tamás

A számot így Zsen Ce-vej nyerte, Li Ven-Lung lett a második. A kizárások után Liu Shaoang a negyedikről egy helyet előrelépett, bronzérmes lett.

Ebben a sportágban ez az első magyar egyéni dobogós helyezés, illetve az első téli olimpia, amelyen a magyarok több érmet nyertek.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Az építőipar és a fenntarthatóság kapcsolata ellentmondásosnak tűnhet, de egyre nagyobb figyelmet kap az épületszektor teljes zöldítése. Hogy az új építések kapcsán mik a gyártói tapasztalatok, hogyan csökkenthető a karbonlábnyom, milyen felújítást érdemes elvégezni a lakóingatlanokon, arról a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Kiss Gábor, a Metrodom Kivitelező ügyvezető igazgatójának, az IFK alelnökének moderálásában beszélgettek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×