eur:
389.54
usd:
363.92
bux:
67966.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
BEIJING, CHINA - FEBRUARY 07: Shaolin Sandor Liu of Team Hungary reacts during the Mens 1000m Final A on day three of the Beijing 2022 Winter Olympic Games at Capital Indoor Stadium on February 7, 2022 in Beijing, China. (Photo by Liu Lu/VCG via Getty Images)
Nyitókép: Liu Lu/VCG via Getty Images

A magyarok a főbíró, a németek a ruhák miatt háborodtak fel

Sporttörténelmi sikert ért el Liu Shaoang azzal, hogy bronzérmes lett a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres távján. A testvérét ért igazságtalanság miatt mégsem tudott felhőtlenül örülni az éremnek.

Liu Shaoang, azaz Ádó a téli olimpiák első egyéni magyar érmese, természetesen a sportágnak is az első magyar egyéni érmese. Emellett a magyar sport első háromszoros érmes sportolója, a mérlege eddig egy arany (2018) és két bronz (2022). A nap további magyar szereplői közül Jászapáti Petra hetedik lett 500 méteren, Krueger John-Henryt és Liu Shaolin Sándort kizárták, előbbi tizennegyedikként, utóbbi, miután sárga lappal zárták ki, helyezetlenül fejezte be a számot.

A női 500 méteren a címvédő, az olasz Arianna Fontana győzött, két száma után egy aranynál és egy ezüstnél tart Pekingben. Meglepetés, hogy a világkupában kiválóan szereplő, holland Suzanne Schulting csak második lett.

Peking, 2022. február 7.
Liu Shaolin Sándor és a későbbi győztes kínai Zsen Ce-vej a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én. Liu Shaolin ugyan elsőként haladt át a célvonalon a döntőben, azaz a videózás percei alatt olimpiai bajnoknak érezhette magát, de végül a zsűri két esetben is szabálytalannak látta, sárga lapos büntetéssel zárták ki, azaz a teljes mezőny végére sorolták.
MTI/Kovács Tamás
Liu Shaolin Sándor és a későbbi győztes kínai Zsen Ce-vej a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntőjében MTI/Kovács Tamás

Ugyancsak helyezetlen lett Tóth Zita az alpesi síelők női óriás-műlesiklásban. Hozzá hasonlóan nem tudta teljesíteni a pályát az egyik nagy favorit, Mikaela Shiffrin sem. A győzelmet végül a svéd Sara Hector szerezte meg.

Lebonyolították a férfiak vasárnapról elhalasztott lesiklását, a svájci Beat Feuz diadalmaskodott.

A műkorcsolyázók csapatversenyében az oroszok nyertek, köszönhetően a mindössze 15 éves, Európa-bajnok Kamila Valijevának, aki négyfordulatos ugrásokat is bemutatott.

A női gyorskorcsolyázók 1500 méteres távján a holland Ireen Wüst több rekordot is megdöntött győzelmével: 35 évesen és 312 naposan minden idők legidősebb gyorskorcsolyázó olimpiai bajnoka lett, ráadásul ő lett az első sportoló, aki öt olimpián tudott egyéni aranyérmet szerezni. Wüst összesen hatodik ötkarikás bajnoki címét ünnepelhette, amivel minden idők negyedik legeredményesebb téli olimpikonjává lépett elő.

A férfi slopestyle-ban a kandai Max Parrot a 2018-as ezüstérme után most első lett, aranyérmet szerzett.

A női sílövők 15 km-es távján a német Denise Herrmann ért elsőként a célba. Sikerét még a német sajtó is meglepetésnek aposztrofálta.

Nagy vitákat hozott az „olimpiai újonc” síugró vegyes csapatverseny: négy versenyzőt, közte a végső győzelemre is esélyes német csapat egyik tagját, az egyéni ezüstérmes Katharina Althaust zárták ki szabálytalan ruha miatt. A győzelmet a szlovénok szerezték meg, Urša Bogataj a második aranyérmét, Nika Križnar a második érmét (bronz után arany) szerezte.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×