eur:
392.83
usd:
366.53
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Liu Shaolin Sándor (b) és a későbbi győztes kínai Zsen Ce-vej a célban a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én. Liu Shaolin ugyan elsőként haladt át a célvonalon a döntőben, azaz a videózás percei alatt olimpiai bajnoknak érezhette magát, de végül a zsűri két esetben is szabálytalannak látta, sárga lapos büntetéssel zárták ki, azaz a teljes mezőny végére sorolták.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Óvnak a magyarok az elvett aranyérem miatt

Liu Shaolin Sándor azonnal elhagyta a pekingi csarnokot.

Megóvta a magyar küldöttség a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres döntőjét, amelyből az eredeti győztes Liu Shaolin Sándort kizárták szabálytalanságok miatt.

Bánhidi Ákos edző-menedzser az M4 Sportnak elmondta, hogy nem tartják igazságosnak a döntést. Nem hiszi, hogy bármi változtatás lenne az óvás hatására, de fontosnak tartották, hogy a zsűri és a szervezők „érezzék a törődést”.

„Ez presztízs és nyomásgyakorlás a részünkről.”

– emelte ki a szakvezető. Az óvásban általánosságok mellett konkrét esetekre is kitértek. Bánhidi Ákos szerint már az első, később visszafújt futamban is többször szabálytalankodtak Liu Shaolin Sándor ellen, az egyik kínait külön ráállították, de nem ítéltek semmit, riválisa mégis a jégen maradhatott.

Ezzel együtt nem hiszi, hogy visszaadnák az olimpiai aranyat, nem történt még ilyen, és szerinte most sem fog.

„Úgy érezzük, picit lejt a hazai pálya. Borzasztó és elkeserítő" - fogalmazott Bánhidi.

Elmondta, hogy a kizárt magyar sportoló azonnal elhagyta a csarnokot, és

a magyar csapatban mindenki lehangolt, Shaoang sem túl boldogan állt a dobogóra.

Ezzel együtt Bánhidi Ákos reméli, hogy a következő versenynapra, szerdára újra készen állnak majd a magyarok.

„Profik, menni kell tovább. Több versenyszám van még, ahol teljesíteni kell, ott is hideg fej kell és teljes mentális állapot.”

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Ha Ukrajna élni akar, harcolnia kell – De mire lesz elég az amerikai segélycsomag?

Ha Ukrajna élni akar, harcolnia kell – De mire lesz elég az amerikai segélycsomag?

Több hónap huzavona után az Egyesült Államok törvényhozása megszavazta, Joe Biden elnök pedig mára virradóra aláírta azt a törvényt, amely az eddigi legnagyobb, összesen 61 milliárd dolláros katonai segélycsomagot biztosítja Ukrajna számára. A támogatás mérete példa nélküli, az viszont nagy kérdés, hogy mire lesz elég. Képesek lehetnek-e az ukránok visszafoglalni az oroszok által megszállt területeket, vagy csupán a védelmi képességeik lesznek erősebbek? Kell-e tartani eszkalációtól az új fegyverek miatt, és mi lehet Oroszország jelenlegi, valós célja a háborúban? Továbbá milyen keretben érdemes értelmezni az eseményeket, tényleg a Nyugat sorsa dőlhet el Kelet-Ukrajnában vagy csupán szláv belharcról van szó? Egyebek mellett ezekről a témákról kérdeztük Kaiser Ferencet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékének docensét az Ukrajnának megszavazott amerikai katonai segély apropóján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×