eur:
390.82
usd:
358.96
bux:
72615.34
2024. július 19. péntek Emília
A későbbi harmadik helyezett Liu Shaoang (elöl) és Liu Shaolig Sándor (hátul) a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Liu Shaoang elárulta, mit mondott testvérének a drámai eredményhirdetés után

Sok jót és sok rosszat kaptunk - nyilatkozta az olimpiai bronzérmes.

Érzelmi hullámvasút volt – mondta az M4 Sportnak a friss olimpiai bronzérmes Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres, drámai döntője után.

„Próbálok diplomatikus és higgadt maradni. A verseny után elvesztettem a fejemet, és kicsit elszabadultak az érzelmek, de próbálok megnyugodni, lezárni, ami történt” – nyilatkozta a 23 éves sportoló, és hozzátette, hogy sok jót és sok rosszat kaptak a nap során.

Felidézte, hogy a rajtot visszafújták, miután pengedarabokat találtak a jégben, pedig akkor erősnek érezte magát, jó előzést mutatott be, az élen is állt. A második rajt után már nem tudott előrébb jönni, érezte, hogy a versenyében ennyi volt.

Arról, hogy testvérét, Liu Shaolin Sándort kizárták győztesként, azt mondta, hogy el kell fogadni, tovább kell lépni. Úgy látja, fivére megérdemelte volna az aranyat, a kizárást túlzónak tartja.

„Nagyon nehéz nap volt, már az első futamban, a negyeddöntőben elfáradtam. Érezhető volt, hogy a koronavírusos fertőzésem miatt nem tudtam a csapattal együtt készülni. Hiába szereztem bronzérmet, hiányérzetem van. A short trackben van kontakt, és nem értem, a bíróknál miért nem fért bele, amit Liu Shaolin csinált, és miért nézték el azt a visszahúzást, amit ellene követtek el" -

A döntés után ugyanezt mondta a testvérének is: ami történt, megtörtént, felejtsék el és lépjenek tovább.

Krueger John-Henry is csalódott volt, hogy a negyeddöntőben kizárták, de elfogadja a döntést.

"Magabiztosnak éreztem magam, próbáltam előrébb jutni, sajnos, ilyen a short track. Nagyon kicsi a különbség a jó és a rossz futam között. Nehéz megemészteni, hogy nem sikerült jobban a nap. A szívem szakad meg. Volt már olyan versenyem, amely nem tetszett, de akkor az utolsó napon még összejött egy dobogó. Most is ebben bízom" - mondta Krueger, aki négy éve ebben a számban amerikai színekben ezüstérmes volt.

Címlapról ajánljuk
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk
Mezőgazdaság

A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A 2022-es évhez hasonlóan idén is fennáll a veszélye annak, hogy a forróság akár egy százalékkal csökkentse a hazai GDP-növekedést – mondta az InfoRádióban a Gránit Alapkezelő vezető közgazdásza. Regős Gábor szerint leghamarabb október-november környékén derülhet ki, hogy az agrárium a harmadik negyedév végéig milyen mértékben járul hozzá a GDP alakulásához.

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×