eur:
388.97
usd:
363.39
bux:
68177.52
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Liu Shaolin Sándor és a későbbi győztes kínai Zsen Ce-vej a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én. Liu Shaolin ugyan elsőként haladt át a célvonalon a döntőben, azaz a videózás percei alatt olimpiai bajnoknak érezhette magát, de végül a zsűri két esetben is szabálytalannak látta, sárga lapos büntetéssel zárták ki, azaz a teljes mezőny végére sorolták.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Kovács Tamás

Liu Shaolin Sándor ezt üzente az elvett aranyérem után

A döntő után nem nyilatkozott, kicsit később az Instagram-oldalán üzent a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó.

Néhány percig érezhette magát 1000 méteren is olimpiai bajnoknak Liu Shaolin Sándor, ám végül szabálytalanság miatt kizárták a döntőből, így Zsen Ce-vej lett az aranyérmes. A magyar sportoló közösségi oldalán írta le érzéseit.

„A nap, amikor majdnem olimpiai bajnok lettem. Edzettem, mentálisan és fizikailag is sokat szenvedtem az elmúlt négy évben vagy amióta 2005-ben elkezdtem korcsolyázni. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam elérni azt az eredményt, amit mindannyian akartunk… Nehéz nap volt, beleadtam mindent, amit tudtam, semmit sem tennék másként. A rövidpályás gyorskorcsolya gyönyörű sport, szeretem. Gratulálok a barátomnak, Ren Ziweinek. Továbbra is keményen, okosan fogok készülni. Szeretlek benneteket akkor is, ha olimpiai bajnok vagyok, és akkor is, ha nem. Szeretlek titeket, és folytatni fogom a harcot, így csak szurkolnotok kell értem. Szeretlek benneteket” - zárul az üzenet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Liu Shaolin (@shaolinliu) által megosztott bejegyzés

A négy éve a férfi váltóval aranyérmes, Pekingben a vegyes váltóval bronzérmes Liu Shaolin Sándor legközelebb szerdán versenyez az olimpián.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×