eur:
394.47
usd:
355.88
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás
A későbbi aranyérmes Konkoly Zsófia a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékok női 200 méteres vegyesúszás SM9 kategóriájának döntőjében a nanterre-i Paris La Défense Arénában 2024. szeptember 5-én.
Nyitókép: MTI/MOB/Szalmás Péter

Konkoly Zsófia ezüstérmes 100 méteres pillangóúszásban

Az úszó Konkoly Zsófia ezüstérmet szerzett pénteken az S9-es sérültségi kategória 100 méter pillangó számában a párizsi paralimpián.

A francia fővárosban már kétszeres aranyérmes, 22 éves pécsi parasportoló a délelőtti előfutamból a második idővel került az esti fináléba, amelyben ugyancsak másodikként csapott a célba a paralimpiai rekorddal diadalmaskodó amerikai Christie Raleigh-Crossley mögött.

Konkoly Zsófia (S9) annak ellenére elégedetten értékelt, hogy címvédőként második lett 100 pillangón.

„A délelőtti időm jó volt, mégsem voltam megelégedve azzal, hogy második idővel jutottam a döntőbe. Tudtam, hogy az amerikaiban van még, talán ez fájt a legjobban, hogy tartalékolt és még így is jobb volt. Ezt leszámítva nagyon elégedett vagyok a döntős eredményemmel, talán pár századdal maradtam csak el a tokiói időmtől” – nyilatkozott.

A pécsi úszó két arany- és egy ezüstéremmel távozik Párizsból.

„Furcsa, hogy pont száz pillangón nem sikerült nyernem, a másik kettőben pedig igen” – mondta ezzel kapcsolatban.

A győztes amerikai Christie Raleigh-Crossleyt kerekesszékben tolták oda a rajtkőhöz - ebben a sérültségi kategóriában ez egyáltalán nem jellemző -, de aztán a vízben már mind a négy végtagját tökéletesen használta.

„Mentális nehéz volt odaállni, pont emiatt. Bízom benne, hogy a következő paralimpiáig újra tisztába kerül ez a rendszer, és olyanokkal tudok versenyezni, akik tényleg az én kategóriámba tartoznak. Ha újranézik, és ő is oda fog tartozni, akkor viszont elismerem, mert nagyon jó időt úszott. Egyelőre azonban nem tűnik igazságosnak, hogy tökéletesen használja mind a négy végtagját” – mondta Konkoly Zsófia.

Konkoly - aki múlt csütörtökön 400 gyorson, egy nappal korábban pedig 200 vegyesen nyert - pályafutása harmadik paralimpiáján a hetedik érmét gyűjtötte be, 3 arany, 3 ezüst és 1 bronz a mérlege.

Konkoly Zsófia a párizsi magyar küldöttség 11. érmét szerezte, a mérleg 4 arany, 4 ezüst és 3 bronz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 6. 21:12
×
×
×
×