eur:
396.74
usd:
371.3
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Póta Georgina az osztrák Sofia Polcanova elleni mérkőzésén az asztaliteniszezők WTT Champions versenyének első fordulójában a budapesti BOK Csarnokban 2022. július 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Póta Georgina megszerezte a párizsi kvótát egyesben

Ezzel ő lett a harmadik, aki a párizsi olimpián asztaliteniszben képviselheti hazánkat.

A nemzetközi szövetség (ITTF) a kedden megjelent világranglistáról töltötte fel az egyes mezőnyt és Pink Márk szövetségi kapitány arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Budaörs 39 éves játékosa kapta az egyik indulási jogot.

A kétszeres Európa-bajnok Póta Georgina tavasszal remekül szerepelt a nemzetközi versenyeken, és ennek köszönheti, hogy a 71. helyre lépett előre a rangsorban, amivel kivívta a párizsi szereplés jogát.

A magyar asztaliteniszező pályafutása ötödik ötkarikás fellépésre készülhet, korábban Pekingben (2008), Londonban (2012), Rio de Janeiróban (2016) és Tokióban (2021) is egyesben szerepelt.

Ezzel véglegessé vált, hogy három magyar képviseli majd az asztaliteniszezőket Párizsban, korábban az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros szerzett kvótát a játékokra.

A párizsi olimpia ünnepélyes megnyitóját július 26-án rendezik, de a versenyek már 24-én elkezdődnek.

Címlapról ajánljuk

Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek

Ha nem az Európa-bajnokságon eddig látott teljesítményből, hanem az előzetes várakozásokból, sőt a keretek erősségéből, piaci értékéből indulunk ki, elképesztő erőkülönbség mutatkozik az úgynevezett felső és alsó ág között az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 26. 19:05
×
×
×
×