eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 26: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racings car attended to by the stewards after crashing on lap one during the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 26, 2024 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Kym Illman/Getty Images)
Nyitókép: Kym Illman/Getty Images

F1: komoly hátrányba kerülhet a Red Bull

A Red Bull elárulta, mennyibe is fog kerülni Sergio Pérez autójának helyreállítása a Forma–1-es Monacói Nagydíj rajtbalesetét követően. Az eset visszavetheti a csapatot a fejlesztési versenyben.

Gyorsan, de annál látványosabban ért véget Sergio Perez számára a Forma–1-es Monacói Nagydíj: a Red Bull mexikói versenyzője Kevin Magnussennel ért össze egy kanyarral a rajt után, a szűk utcai pályán pedig nem volt kérdés, hogy ebből nem lesz folytatás.

Getty Images/Getty Images
Forrás: Getty Images

A balesetben érintett három autó közül Pérezé tört össze a leglátványosabban, és mint kiderült, nem csak kívülről jelentősek a károk, hanem komoly anyagi következményekkel járnak.

„2-3 millió eurónkba kerül”

– idézi a vezess.hu Helmut Marko, az energiaitalosok tanácsadója szavait.

Ez átszámítva 780 millió és 1,17 milliárd forint közötti összeget jelent. „A költséglimitre tekintettel ez egy komoly hátrány nekünk, mert az ilyen károk befolyásolják a fejlesztési büdzsét” – tette hozzá az osztrák szakember. A csapatok egyébként jelenleg 140 millió dollárból, átszámítva körülbelül 130 millió euróból gazdálkodhatnak, de a pilóták és a felső vezetők fizetését ebbe nem kell beleszámítani.

Marko azzal viszont nem számolt, hogy a balesetben esetleg olyan fontos erőforráselemek is sérülhettek, melyek idő előtti cseréje a szezon során rajtbüntetésekhez vezethet. „Még nem tudjuk, hogy a váltó és a motor hogy néz ki” – árulta el a RaceFans érdeklődésére.

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×