eur:
385.27
usd:
354.76
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
A francia Andrea Mandolini a női breaktánc selejtezőjében az első World Urban Games-en, az utcai sportok világjátékán a Csepel-sziget bejárójánál fekvő Nagyvásártelepen 2019. szeptember 14-én. Negyvenhat ország 300 versenyzője vesz részt a háromnapos versenyen, amelyet szeptember 13-15. között rendeznek Budapesten.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Önkénteseket keresnek az utcai sportok budapesti olimpiai fesztiváljára

A gördeszka, a sportmászás, a BMX freestyle és a breaktánc olimpiai kvalifikációjának második, egyben utolsó állomására.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közlése szerint április 30-ig lehet jelentkezni a Ludovika Campuson június 20. és 23. között sorra kerülő eseményre. A kvalifikáció első fordulójának május 16-tól és 19-ig Sanghaj ad otthont.

A hazai eseményen – amely a MOB előzetese szerint különlegesnek, látványosnak és egyedinek ígérkezik – majdnem húsz területen vállalhatnak feladatot az önkéntesek június 16. és 19. között az előkészítő napokon, azután pedig a verseny teljes időtartama alatt.

„Az önkéntesek a reptéri érkezéstől kezdve az érdeklődő nézők eligazításán át egészen a sportolók helyszíni koordinálásáig a legkülönbözőbb területeken kapcsolódhatnak be az év egyik legizgalmasabb sporteseményébe, és szerezhetnek tapasztalatot, illetve alakíthatnak ki életre szóló szakmai kapcsolatokat. Emellett egészen közelről kísérhetik figyelemmel az olimpiai kvóták megszerzéséért harcba szálló 464 versenyző mozgását, akik közül több, mint 150 biztosíthatja be a részvételét az olimpián” – olvasható a MOB honlapján.

Az olimpiai kvalifikációs sorozatban négy magyar sportoló – BMX freestyle-ban Kempf Zoltán (Kempf Zozo), brektáncban Szarvák Csenge (B-Girl Csenge) és Lobontiu Menotti Noris (Noris by Nature), sportmászásban pedig Tusnády Nimród Sebestyén - vesz részt.

Az olimpiai esemény kísérőrendezvénye, az Urban Festival keretében a sportágakhoz kapcsolódó zenei irányzatok – így a hip-hop, a rock, és a surf-punk – mutatkoznak be a színpadon, ahol lesz többek között dj battle és beatbox show is.

Az eseményre kilátogató nézők kipróbálhatják magukat a programban szereplő négy sportágban, a hazai sportági szövetségek oktatással, sportszer-kipróbálási lehetőséggel, tanácsadással és egyéb programokkal készülnek. Bemutatkozik sok más, kapcsolódó sportág is, ezeket is kipróbálhatják az érdeklődők. Az önkéntesek közreműködésére a sportági kísérőprogramok lebonyolításában, zökkenőmentes kivitelezésében is számítanak.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség szervezésében valósul meg a MOB és a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága bevonásával, a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal és a hazai sportszövetségekkel együttműködésben.

Az önkénteseinktől minimum négy műszak vállalását kérik, a jelentkezés alsó korhatára 16 év. A jelentkezés részletei megtekinthetők az olimpiai kvalifikációs sorozat honlapján: oqs.volhub.hu oldalon, illetve további információk szerezhetők az eseményről az olympic-qualifier-series.hu oldalon.

(Címlapképünk illusztráció: Budapest, 2019. szeptember 15. A francia Andrea Mandolini a női breaktánc selejtezőjében az első World Urban Games-en, az utcai sportok világjátékán a Csepel-sziget bejárójánál fekvő Nagyvásártelepen.)

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×