eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője (j) vezeti a mezőnyt a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíjának rajtja után a dzsiddai utcai versenypályán 2024. március 9-én.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Forma–1-es szakíró: a Red Bull idén is "kifújja a teljes mezőny orrát"

Max Verstappen megnyerte az idény első két Forma–1-es futamát, a Red Bullt nem tudták megszorítani a riválisok, és Vámosi Péter szerint a világbajnoki címvédő megközelíthetetlen.

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a Forma–1-es Szaúdi Nagydíjon Dzsiddában. A 26 éves holland pilótának ez az idei második és pályafutása 56. futamgyőzelme, mellyel növelte az előnyét az összetett élén. Verstappen sorozatban 43. alkalommal végzett pontszerző helyen és ez karrierje során a 100. dobogós pozíciója, egyben ő a legfiatalabb az F1 történetében, aki elérte ezt a mérföldkövet. A holland címvédő Vettel, Lewis Hamilton, Michael Schumacher, Alain Prost, Fernando Alonso és Kimi Räikkönen után a hatodik versenyző lett az F1-ben, aki eljutott 100 dobogós helyezésig.

A Red Bull ráadásul kettős győzelmet ünnepelhetett Dzsiddában, Verstappen mögött ugyanis az egy héttel ezelőtt rendezett idénynyitó bahreini futamhoz hasonlóan csapattársa, a mexikói Sergio Perez végzett másodikként, míg a dobogó alsó fokára Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője állhatott fel.

Vámosi Péter, a Motorsport Online főszerkesztője arra emlékeztetett az InfoRádióban, hogy sokan reménykedtek abban, hogy a részben utcai pálya kedvezhet Sergio Pereznek, de nem tudott közelebb kerülni csapattársához, a továbbra is megközelíthetetlen Verstappenhez, a többi istállónak pedig esélye sincs megszorítani a Red Bullt.

"Továbbra is úgy néz ki a forgatókönyv, ahogy tavaly, hogy esetleg időmérő edzésen valamennyire fogható még Max Verstappen is, de versenykörülmények között kifújják a teljes mezőny orrát, ott minimum három tizeddel, de adott esetben fél másodperccel gyorsabbak körönként, mint a második legjobb erő, amely most már majdnem szinte biztosan kijelenthető, hogy a Ferrari. Ők egyébként egy kicsit előreléptek, de ahhoz, hogy megfogják az energiaitalosokat, ez még mindig kevés" – értékelt a szakértő.

Vámosi Péter úgy látja, a Red Bull verhetetlen, a Ferrari legalább egy kör erejéig tudja vele tartani a versenytempót, és a második helyet birtokolhatja a csapatok versenyében, míg a McLaren a Mercedesszel csatázhat. Az Aston Martinnak szerinte ugyanaz a gyengéje, mint tavaly a Haasnak, hogy csak az időmérőn gyorsak, ott is inkább csak Fernando Alonso, de a futamon neki is hátra kell figyelnie, mert a rajtpozíciójánál nem tud előrébb lépni.

A szakíró szerint az is meglepetés, hogy mikörben már a Haas is szerzett a két futamon legalább egy pontot, viszont a Williams, az egykori Sauber, a korábbi Toro Rosso és az Alpine meg egyáltalán nem szerzett még pontot, és szerinte ez az utóbbi számára eléggé rossz hír, mert gyári Renault-csapat kiemelt figyelem övezi.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×