eur:
392.49
usd:
365.97
bux:
66865.77
2024. április 25. csütörtök Márk
Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője, Lewis Hamilton, a Mercedes brit címvédője és finn csapattársa, Valtteri Bottas a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság brazil Nagydíján a Sao Pauló-i Interlagos pályán 2021. november 14-én.
Nyitókép: Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője, Lewis Hamilton, a Mercedes brit címvédője és finn csapattársa, Valtteri Bottas a Forma-1-es világbajnokság brazil Nagydíján a Sao Pauló-i Interlagos pályán 2021. november 14-én. MTI/EPA/EFE/Sebastiao Moreira

F1-szezonzáró - Már csak a Ferrari-Mercedes kérdés nyitott

Illetve a Ferrarin belüli házi verseny éles még. Vámosi Péter, a Racingline főszerkesztője az utolsó idei futam előtt latolgatta az esélyeket, és beszélt a Mick Schumacher körül kialakult helyzetről.

Két szezon után elküldi a német Mick Schumachert a Formula-1-es Haas-csapat, így a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia már csak a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjra készülhet. A futamot vasárnap délután két órától rendezik.

"Max Verstappen nyer vagy nem, tényleg ilyen rém egyszerű a kérdés. Az összes visszássága ellenére mindenképp a hollandé lehet a futam, bár a Brazil Nagydíjon eléggé rossz fát tett a tűzre" - fogalmazott a szezonzáró előtt az InfoRádióban Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője, aki szerint a Red Bull-lal rivális Mercedesnél ezúttal is lenyilatkozták, hogy velük nem érdemes számolni; az eredmény ismert, az istálló pilótája, George Russel megszerezte élete első futamgyőzelmét.

Utóbbi egyébként Lewis Hamiltonnal csatában van csapaton belül, igaz,

csak Hamilton győzelme és Russel nullázása jelentené azt, hogy a fiatalabb brit nem előzi meg a hétszeres világbajnokot.

A Mercedes "csapatban" ugyanakkor még szintén számolhat egy kis eséllyel arra, hogy a Ferrari elé kerül a konstruktőri pontversenyben, de itt a Ferrarinak fel kellene idéznie korábbi pechszériáját.

Vámosi Péter szerint azonban ezen a fronton nem lehetetlen a fordítás.

"Könnyen benne lehet a pakliban, a Mercedes nagyon magára talált az év végén. Házon belül is egyre izgalmasabb pletykák kapnak szárnyra a Ferrari háza tájáról, a csapatfőnök szekérrúdja kifelé állhat" - mutatott rá a szakíró, aki szerint a Saubertől vagy McLarentől érkezhet az utód. "A téli szünetben sem fogunk unatkozni, hogy mi történik a Ferrarival, még az is lehet, hogy elengedik egy kicsit a jelenlegi helyezésüket, míg a Mercedes rástartolhat a konstruktőri második helyre" - fejtegette.

Ismert, a Ferrari 23 ponttal előzi meg a Mercedest a tabellán, de mindent egybevéve egy csapat egy futamon ennek mintegy a kétszeresét is meg tudja szerezni két pilótája révén.

A csapaton belüli verseny egyébként a Ferrarinál a legélesebb: Charles Leclerc-nek és Sergio Pereznek egyaránt 290 pontja van

a zárás előtt, ők osztozkodnak majd a vb ezüst- és bronzérmén.

Mick Schumacher (Haas) távozására és Nico Hülkenbergre cserélésére visszatérve elmondta, a Haas amellett tette le a voksát, hogy a versenyzőik ne törjék össze az autót, márpedig Mick Schumacher ebben 2022-ben élen járt.

"Persze ha megvakargatjuk, a csapat is hibázott, és sokszor azért bukott a pilóta pontokat, mert elképesztően rossz stratégiával hagyták kint némileg magára a pályán" - fejtegette.

Micahel Schumacher 22 éves fiának egyébként Vámosi Péter szerint lehet jövője az autósportban, ha nem is a legmagasabb szinten, már csak a neve után is; tartalékos szerep várhat rá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×