eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Dujshebaev szerint a Veszprém a világ harmadik legjobb csapata

A Bajnokok Ligája hétvégi, kölni négyes döntőjében a Kielce a Veszprémmel találkozik a szombati elődöntőben.

A lengyel Lomza Vive Kielce vezetőedzője, Talant Dujshebaev szerint a Telekom Veszprém az elmúlt 25-30 év harmadik legjobb férfi kézilabdacsapata.

A kirgiz származású spanyol szakvezető hétfőn az M1 aktuális csatornán elmondta: szerinte a Barcelona a világ legjobb csapata, a német THW Kiel a második, a Veszprém pedig a harmadik. Hangsúlyozta, a Kielce célja, hogy bekerüljön az első három közé.

A Bajnokok Ligája hétvégi, kölni négyes döntőjében a Kielce a Veszprémmel találkozik a szombati elődöntőben, a másik ágon a Barcelona és a THW Kiel mérkőzik egymással. Dujshebaev szerint bár a magyar csapat még egyszer sem nyerte meg a BL-t, hatalmas teljesítmény, hogy az elmúlt tíz évben hatszor is eljutott a legjobb négy közé, ezért nagyra becsüli a Veszprémet.

A Veszprém 2016-ban nagyon közel volt a végső sikerhez, mivel a Kielce elleni döntő 46. percében már 28-19-re vezetett. Ezután azonban sorozatban kilenc gólt dobtak a lengyelek, és az 57. percben egyenlítettek. Mivel a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem született döntés, hétméteres-párbaj következett, amit a Kielce nyert meg.

Dujshebaev elmondta: a hat évvel ezelőtti győzelemmel már nem foglalkoztak, részben azért, mert az akkori keretből már csak egy játékos szerepel náluk. Hozzátette, szép emlék, nagy dolog, de már történelem, és mindig a következő meccsre összpontosítanak.

"Nehéz dolgunk van, mert a mostani szezonban és az előzőben is két-két alkalommal játszottunk a Veszprém ellen. Számunkra a legideálisabb ellenfél a Kiel lett volna, mivel a németekkel az elmúlt három évben nem találkoztunk. Nagyon nehéz és szoros mérkőzést várok" - nyilatkozta.

Hozzáfűzte, kimondottan örülnek, hogy egy nagyon nehéz csoportban, nagyon nehéz ellenfelekkel játszhattak, és a négy közé jutottak, számukra utóbbi a legfontosabb.

Mint kifejtette, szeretnének meglepetést okozni a kölni szereplésükkel, azt viszont lehetetlennek nevezte, hogy a veszprémiekkel bármivel is meglepjék egymást. Meglátása szerint mind a négy csapatnak 25 százalék esélye van győzni Kölnben, a napi forma és az extra egyéni teljesítmények döntenek majd a kiélezett meccseken. Szerinte a másik ágon a Kiel meglepheti a Barcelonát, mert világklasszisok vannak mindkét oldalon, bármi megtörténhet.

Dujshebaev elárulta, nézte a Veszprém meccseit, a Pick Szeged elleni bajnoki finálé mindkét mérkőzését látta. Meglátása szerint szombati ellenfelük többféle taktikai felállásban tud jól játszani.

A döntő első meccsét a Veszprém idegenben 29-28-ra megnyerte, ám a hazai visszavágón 30-29-re kikapott, így idegenben lőtt több góllal a Szeged megvédte bajnoki címét. A Kielce edzője szerint a párharcban a kapusok teljesítménye döntött, az első meccsen a veszprémi Rodrigo Corrales, a visszavágón a szegedi Mikler Roland nyújtott remek teljesítményt.

"A jó kapusteljesítmény az egyik legfontosabb dolog a kézilabdában" - szögezte le.

Csapata legutóbb június 4-én játszott mérkőzést, amikor 34-27-re kikapott Szita Zoltán együttesétől, az Orlen Wisla Plocktól a Lengyel Kupa döntőjében. A tréner úgy nyilatkozott: csak a szombati elődöntő után tudja megmondani, jó volt-e, hogy többet pihenhettek, mint Magyar Kupa-címvédő riválisuk.

Elárulta, a BL négyes döntőjében játszani a legnagyobb siker, mert számára a BL a legfontosabb sorozat, utána a bajnokság, majd a hazai kupa következik a sorban.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×