eur:
393.87
usd:
369.11
bux:
65277.11
2024. április 19. péntek Emma
Gulyás Pétert, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája harmadik helyén végzett Telekom Veszprém játékosát búcsúztatják a Veszprém Aréna előtti téren rendezett ünnepségen 2017. június 5-én. Az együttes előző nap 34-30-ra győzte le a spanyol Barcelona csapatát a kölni négyes döntőben, így a magyar bajnok három ezüst után története első bronzérmét szerezte a BL-ben.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Csillogó koronát tenne a szezonra a Veszprém

A Telekom Veszprém szeretné megnyerni a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, kölni négyes döntőjét - nyilatkozta Gulyás Péter másodedző hétfőn.

A Veszprém Arénában tartott médianapon Gulyás hangsúlyozta, úgy szeretnének játszani Kölnben, ahogyan az egész szezonban tették, magukkal foglalkozni és a saját játékukat erőltetni.

Az elődöntőről megjegyezte, ismerik az ellenfelet, tudják, hogy mik a lengyel Lomza Vive Kielce erősségei. Ezekre megpróbálnak felkészülni, miközben saját erősségeiket is igyekeznek fejleszteni. Pillanatnyi szituációk, egy-egy játékos jó formája, vagy egy-egy kapus jó periódusa is döntő lehet - vélekedett a tréner.

A Szeged elleni szombati bajnoki döntőben elszenvedett utolsó másodperces vereség után úgy érzi, összezárt a közösség, mert rendkívül jó csapategységük van. A másodedző jó lehetőségként értékelte a négyes döntőt azért is, hogy ne rossz érzésekkel kelljen lezárniuk a szezont.

"Már a legjobb négyben vagyunk, és a világ legjobb csapata lehetünk, ez motivál minket" - fogalmazott.

Gulyás Péter arról is beszélt, nagy várakozásokkal tekint a négyes döntő elé, amelyen játékosként már többször is részt vett, edzőként azonban először szerepel a tornán. Ez egy óriási rendezvény, a kézilabda legnagyobb ünnepe, nem véletlenül ez a záróceremóniája az európai kézilabdaszezonnak - hangsúlyozta.

BL-győzelemmel zárná a szezont Ligetvári Patrik válogatott balátlövő is, aki nagy dolognak nevezte, hogy a Veszprém a legjobb négy közé jutott, de mint mondta, a hétvégén szeretnék ezt fokozni.

A négyes döntőben bármikor bármi megtörténhet - emelte ki a játékos. Hozzátette, egyelőre az a legfontosabb, hogy az elődöntőben minden összeálljon, a szurkolók támogatását meghálálva döntőbe jussanak, és legyen lehetőségük küzdeni a trófeáért.

A veszprémi csapat védekezésének egyik oszlopa szerint apróságokon múlik majd, hogy egy-egy meccset ki nyer meg, és akár a védekezésben nyújtott jó teljesítmény is eldöntheti a mérkőzéseket.

Az utolsó másodpercben elvesztett bajnoki döntő plusz motivációt is ad a minél jobb eredmény eléréséhez a BL négyes döntőjében - jelentette ki Ligetvári.

A BL négyes döntőjét szombaton és vasárnap rendezik Kölnben, az elődöntőben a Veszprém a Kielcével, a másik ágon pedig a német THW Kiel a Barcelonával találkozik.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×