eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke (b) és Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a 2022-es vizes világbajnokság megrendezéséről tartott tájékoztatón Budapesten 2022. február 7-én. A magyar főváros június 18. és július 3. között ad otthont az úszó-világbajnokságnak. A sportág mérkőzéseit Budapesten Sopronban, Debrecenben és Szegeden bonyolítják le.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Wladár Sándor: nem lesz titkolózás és túlköltés sem

Egy hónap múlva kezdődik a hazai rendezésű vizes világbajnokság. A szervezők bejelentették, hogy az esemény összesített költségvetése 31.5 milliárd forint lesz.

Harminc nappal a világbajnokság előtt alapvetően jól állunk - mondta a Magyar Úszó Szövetség és a vb-szervezőbizottság elnöke. Wladár Sándor kifejtette, hisz abban, hogy együttműködve, a tapasztalatokat, információkat egymással kicserélve és kommunikálva meg lehet oldani szinte bármit.

"Abban is hiszek, hogy a szervezőbizottság elnökének nem feltétlenük kell a legokosabb embernek lennie, sőt, sokkal inkább annak, aki tudja ezt az egységet tartani" - mondta a sportvezető, aki rendkívül konstruktív kapcsolatról számolt be a partnerekkel, így a Nemzeti Sportügynökséggel, a vízilabda-szövetséggel, a Moonlighttal és a Human Telexszel.

Wladár Sándor szerint a 2017-es rendezés pozitív hozadéka az, hogy kipróbált csapat áll rendelkezésre, amely ráadásul azóta tovább csiszolta tudását, hiszen világkupákat, Eb-t és juniorvébét is rendeztek itthon.

A szervezésben a bürokratikus és egyéb eljárások kapcsán volt egyfajta lassulás, de ezen is túllendültek.

350-400 ember járja a helyszíneket, a teherautók hordják ki a lelátókat, gyártják a berendezési tárgyakat,

vagyis valóban megindult a tényleges kivitelezés - fejtette ki.

Wladár Sándor elmondta, hogy négy helyszínt kell felöltöztetni és ott helyi szervezőbizottságokat felállítani. "Ezt is megoldjuk, tényleg azt látom, hogy mindenki meg akarja csinálni" - hangsúlyozta.

Az esemény összesített költségvetése 31.5 milliárd forint, ennyivel kalkuláltak a szervezés kezdetekor is. Wladár Sándor azt ígérte, hogy nem lesz titkolózás és túlköltés sem.

"Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen világbajnokság szervezőbizottságának az elnöke lehetek. 2017-nek azért voltak rossz hangjai, egyfajta hagyaték, ami biztosan nem lesz" - fejtette ki, és egyúttal köszönetet mondott a kormánynak, hogy lehetővé tette a rendezést, amelyben súlyos adóforintok is kellettek. Ugyanakkor úgy látja, több milliárd ember fogja látni Budapestet és Magyarország, ezáltal a turisztikai térképre újra fel tud kerülni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×