eur:
393.82
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Az ezüstérmes Csipes Tamara a női kajak egyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Csipes Tamara: szeptemberig szünet

Külföldi edzőtáborozás nélkül vág neki az új szezonnak a kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamara. A Honvéd kajakozója ugyanakkor arról is beszélt, hogy szeptembertől teljes erővel készül a párizsi olimpiai kvalifikációra.

Még csak két hónapja edz a kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamara az egy évvel rövidebb, mindössze háromesztendős párizsi olimpiai ciklus kezdetén, lassan derekán. Adja magát a kérdés: hol tart most?

"Fejben még Tokióban, fizikailag pedig nagyjából félúton" – adott rövid helyzetértékelést, leszögezve, hogy a 2022-es év számára nem az eredményességről fog szólni. "Nem szeretnék abba a hibába esni, hogy Párizsra kiégek, mégis csak 35 éves leszek addigra, számolni kell a korral" – tette hozzá.

Számára egyébként is furcsa, hogy egy olimpia utáni év utáni mindig egy átmeneti esztendő, nem szokott szó lenni az olimpiáról, de most más a helyzet, mivel a Covid miatt egy évvel később volt a tokiói olimpia.

"Szeptembertől két teljes év kvalifikáció következik, úgyhogy picit próbálok leülepíteni mindent őszig, onnantól pedig teljes erővel folytatok mindent" – ígérte.

Az első válogatóversenyen lehet, hogy nem is indul el, mivel most "egy nagyobb lélegzetvételűt" pihent. De várja már, hogy vízen legyen, vége legyen az úszás, futás, kondizás résznek, "evezni mégis csak más".

A külföldi edzőtáborozást kihagyta, úgy érezte, nincs kapacitása elutazni, nem is szeretné a lányát az óvodából kivenni, mert most kezdte el. Hogy jelenthet-e löketet, ha a fiatalok közül többen bizonyítanának, arra azt mondta: "abszolút!"

"Nyilván a versenyszellem bennem van, szeretném, ha a fiatalok motiválnának, kíváncsi vagyok, kiben lesz most akkora tűz, hogy meglepetést okozzon" – fogalmazta meg várakozásait Csipes Tamara.

Ismert, Kozák Danuta szintén az InfoRádióban mondta el, hogy "pihenőévet" tart hatszoros olimpiai bajnokként.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×