eur:
393.12
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

A lengyel futballválogatott nem hajlandó kiállni az oroszok ellen

A lengyel labdarúgó-válogatott akár a világbajnoki részvétel lehetőségéről is lemond, de nem játssza le az oroszok elleni márciusi pótselejtezőt. Ezt jelentette be a Lengyel Labdarúgó-szövetség elnöke, Cezary Kulesza.

„Az Orosz Föderáció Ukrajna elleni agressziójának fényében a lengyel válogatott nem játszik Oroszország ellen – jelentette ki, hozzátéve: „Ez az egyetlen helyes döntés.”

Az eredeti tervek szerint Moszkva lett volna a helyszíne a B út egyik elődöntőjének, az Oroszország–Lengyelország mérkőzésnek március 24-én. Az az elmúlt napokban szinte biztosnak látszott, bár a FIFA hivatalosan nem hozott döntést erről, hogy az oroszok nem rendezhetik otthon a mérkőzést. Ám a lengyelek mostani döntése azt jelenti, hogy semleges pályán sem hajlandóak játszani.

Kulesza hozzátette, a szövetség tárgyalásokat folytat az ugyanebben a négyesbe sorsolt svéd és cseh szövetséggel, hogy közös álláspontot terjesszenek elő a FIFA-nak.

A lengyel válogatott játékosai a közösségi oldalakon is kifejezték támogatásukat a lépéssel kapcsolatban.

Robert Lewandowski, a válogatott csapatkapitánya kijelentette, hogy „nem tudja elképzelni, hogy meccset játsszon az orosz válogatottal olyan helyzetben, amikor Ukrajnában folytatódik a fegyveres agresszió”.

„Az orosz labdarúgók és szurkolók nem felelősek ezért, de nem tehetünk úgy, mintha semmi sem történne” – írta a Twitteren.

Kamil Glik, Mateusz Klich, Matty Cash és más játékosok szerint nem volt könnyű döntés, de „vannak fontosabb dolgok az életben, mint a futball”.

A játékosok egyúttal a legmélyebb szolidaritásukat és együttérzésüket fejezték ki Ukrajnával, és imádkoznak válogatottbeli csapattársukért, Tomasz Kędzioráért, aki a Dinamo játékosaként még mindig Kijevben tartózkodik családjával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×