INFORÁDIÓ
2022. május 18. szerda
Alexandra, Erik

atlétika

világbajnokság

budapest

2023

A budapesti vb előkészületei lenyűgözték a Nemzetközi Atlétikai Szövetség küldöttjeit

A budapesti vb előkészületei lenyűgözték a Nemzetközi Atlétikai Szövetség küldöttjeit

Infostart / MTI

Budapesti egyeztetés a 2023-as atlétikai világbajnokság előkészületekről.

A héten Budapestre látogatott a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) küldöttsége, hogy a magyar szervezőbizottsággal együtt áttekintse a 2023-as szabadtéri világbajnokság előkészületeit, és - amint arról a WA és a Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokságot Szervező Zrt. közös közleményben beszámolt - Jon Ridgeon, a delegáció vezetője elégedett volt a látottakkal, tapasztaltakkal.

"Lenyűgözött a szervezőbizottság szenvedélye és víziója az eseménnyel kapcsolatban" - idézte őt a pénteki kommüniké. A nemzetközi szövetség vezérigazgatójának különösen tetszett, hogy a szervezők a vb-t arra is használnák, hogy fiatalok egész generációját ösztönözzék atletizálásra és a sportág követésére.

A nemzetközi delegáció tagjai megnézték az új Nemzeti Atlétikai Központot, amely Ridgeon szerint fantasztikus létesítmény, mind a világbajnokságra tervezett, mind pedig az eseményt követő atlétikai helyszínként. A stadion 2023 márciusára készül el, és három teszteseményt is rendeznek majd benne a vb előtt, köztük a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjat.

A küldöttség a szervezőkkel egyeztetett, illetve közösen részletes ütemterveket állítottak fel, továbbá a WA delegációja megnézte a maraton és a gyaloglás útvonalait is, amelyek majd részben a Duna-parton haladnak és érintik Budapest nevezetességeit.

Jon Ridgeon a látogatás végén - a tájékoztatás szerint - azt mondta: "Egy atlétikai világbajnokság megszervezése hihetetlenül komplex feladat. Úgy távozunk Budapestről, hogy meggyőződtünk róla: a felkészült magyar szervezőbizottság az esemény súlyához méltó energiát fektet a munkába és lenyűgöző víziójuk van a világbajnokságot és azt megelőző időszakot illetően. Budapest rendkívül izgalmas helyszín lesz 2023 augusztusában, és egy nagyszerű világbajnokságot várunk."

Deutsch Péter, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója elmondta: a nemzetközi szövetség és a hazai szervezőbizottság egységes csapatot alkotva készül a vb-re.

"Közös célunk a verseny sikeres lebonyolításán túl a magyar atlétika fejlesztése. Számunkra ez a hatalmas vállalkozás nem csupán a vb tíz napjáról szól.

Fontos a vb sikere, de fontosak azok a szakmai programok is, amelyek a vb kapcsán indultak el és amelyeknek már most látszanak az első eredményei" - tette hozzá, példaként említve, hogy harminc százalékkal több gyerek választotta az atlétikát alap sportágának és kiemelkedő sikereket értek el a magyar versenyzők 2021-ben az utánpótlás világversenyeken.

Mindez - Deutsch Péter szerint -, kiegészülve az új Nemzeti Atlétikai Központ nyújtotta edzés- és versenylehetőségekkel azt eredményezheti, hogy a magyar atlétika további jelentős fejlődésnek indul, amely az elit versenyzők eredményeiben, az utánpótlás létszámában és versenyszervezőként a régiós központi szerepben is megmutatkozik.

Nyitókép: Napur Architect Építészeti Iroda Kft.
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018