eur:
395.31
usd:
372.04
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa a Spezia ellen az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkőzésen a torinói Allianz Stadionban 2021. március 2-án.
Nyitókép: MTI/AP/LaPresse/Marco Alpozzi

Komoly figyelmeztetést kapott a Juventus és a Milan

Még majdnem két hónapjuk van dönteni, hogy kitartanak-e a Szuperliga mellett.

Nem indulhatnak az olasz labdarúgó-bajnokságban azok a csapatok, amelyek olyan versenyrendszerben is szerepelnek, amely sem az európai (UEFA), sem a nemzetközi szövetség (FIFA) égisze alá nem tartozik.

Ezt Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke jelentette ki, aki ezzel a Serie A történetének két legeredményesebb csapatára, a jelenleg is címvédő Juventusra, valamint az AC Milanra utalt, melyek még hivatalosan nem léptek ki az Európai Szuperligából.

A sportvezető hozzátette, június 21-ig kell jelezniük a kluboknak, melyik ligában szeretnének indulni, amennyiben fenntartják álláspontjukat, akkor elveszítik az olaszországi licencüket.

A húszcsapatosra tervezett Európai Szuperliga alapítói között hat angol, továbbá három-három olasz és spanyol klub volt, ugyanakkor a tervet a legfelsőbb politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi és az európai szövetség részéről is széleskörű ellenérzés fogadta. Szurkolói csoportok szintén éles kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal szemben.

Ezek hatására elsőként múlt kedden este a Manchester City jelentette be hivatalosan, hogy visszalép a szerepléstől, majd szerda hajnalban a Chelsea, aztán az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből. Szerda délutánra az Atlético Madrid és az Internazionale lépett vissza, az AC Milan pedig jelezte, hogy megértette a kritikákat és hasonlóan tesz, míg a Juventus ekkor már az ESL megvalósítását bizonytalannak értékelte. Az alapítóklubok közül így csak az FC Barcelona és a Real Madrid nem változtatott hivatalosan az álláspontján a Szuperligát illetően, amelynek a tervek szerint 15 állandó, illetve öt további résztvevője lett volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×