eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Meglehet, hogy a streamingcézár ad szárnyakat az ágyúsoknak

Furcsa üzlet az angol Arsenal futballklubra. A Spotify zenestreaming szolgáltatás alapítója és a klub három volt játékoslegendája vásárolná ki a csapatot. A drukkerek nem szívelik a jelenlegi amerikai tulajdonost, aki másokkal együtt bevitte volna a klubot a gyűlölt Európai Szuperligába.

Négy ikonikus név – három, azért, amit a pályán művelt, egy azért, mert forradalmasította zenehallgatási szokásainkat: Thierry Henry, az Arsenal futballklub gólkirály legendája, továbbá a szobrot kapott Dennis Bergkamp és Patrick Vieira, valamint az ötlet agytrösztje, Daniel Ek, a Spotify streaming-platform milliárdos alapítója, aki gyerekkora óta a londoni csapatnak szurkol.

Az exkluzív információ, miszerint Ek és a három volt játékos a csapat kivásárlását tervezi, először a Telegraph című brit laphoz jutott el. Henry, Bergkamp és Vieira, a 2003-2004-es bajnokság „legyőzhetetlen” legendái – abban az évadban a klub egyetlen bajnokit sem vesztett el, és összesen 49 meccsig építette veretlen sorozatát.

Az Arsenal drukkerek számára az az idény olyan, mint a magyaroknak a 6:3.

Főleg annak fényében, amit az utóbbi években és különösen az idén produkál a csapat, amely halovány árnyéka korábbi önmagának. Ezért a négy „mentőangyalra” akkora szükségük van, mint mennyből a mannára.

A Telegraph információi szerint Ek és a három volt játékos tíz napon belül 1,8 milliárd fontot ajánlhat fel a klubért. Stan Kroenke, az amerikai származású milliárdos és jelenlegi vezető tulajdonos fia, Josh azonban közölte, hogy nem eladó a csapat.

A felháborodás nem szűnik

Csakhogy a drukkerek körében – más vezető angol Premier League-csapatokhoz hasonlóan – hatalmas a felháborodás, amiért az Arsenal tulajdonosai is bevitték volna az együttest az ellentmondásos Európai Szuperligába.

A kiesés kockázatától mentes, pénzgyárnak titulált elittorna terve végül dugába dőlt, amikor a kilátásba helyezett büntetések és a szurkolói harag nyomán a csapatok sorra kihátráltak belőle.

Henry, aki a mai napig az Arsenal történetének legeredményesebb játékosa és a potenciális vásárlói négyes egyik tagja, közölte:

„Nem ismerek rá a volt klubomra. Úgy irányítják, mint egy vállalkozást.

Annak nyomán, ami történt, azt mondom: szurkolók, ez a ti klubotok”. „Lehet, hogy nem értik a futball alapvető értékeit, lehet, hogy túl nagy volt a kísértés... de nagyon elrontották” – mondta a tulajdonosok szuperligás próbálkozásáról.

Pénteken a drukkerek az Arsenal otthona, az Emirates stadion előtt rendeztek tüntetést – Kroenke távozását követelve –, pár órával később a klub szégyenletes módon, hazai pályán kikapott az Evertontól.

A Telegraph szerint most az 52 milliárd fontra becsült Spotify főnöke teszteli az Arsenal vezetését a közel kétmilliárdos ajánlattal. Ha sikerül megkaparintania a klubot, akkor információk szerint Daniel Ek belemenne abba, hogy német mintára a drukkerek is részesedéshez jussanak és szerepet kapjanak az Arsenal igazgatásában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×