INFORÁDIÓ
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina

ipsos

szuperliga

felmérés

Megmérték: sokan hallottak róla, de tényleg nincs jó fogadtatása a Szuperligának

Megmérték: sokan hallottak róla, de tényleg nincs jó fogadtatása a Szuperligának

Infostart

Egy friss, öt európai országban végzett Ipsos-felmerés szerint a megkérdezettek döntő többsége hallott már a Szuperligáról, és azt inkább elutasítja.

A Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban, mintegy 5 ezer fő bevonásával végzett Ipsos-felmérésből kitűnik, hogy a megkérdezettek 77 százaléka tud a Szuperliga-kezdeményezésről. A témában a britek tűnnek a legtájékozottabbnak (88 százalék), ott csak minden 10. ember nem hallott a kérdésről, a legtájékozatlanabbak pedig a franciák és a németek (64 és 66 százalék).

Ami a kezdeményezés támogatását és működését illeti, már jelentősebb különbségek tapasztalhatók az országok között. Az Ipsos a Szuperliga négy jellemzőjére kérdezett rá:

A Szuperligát hat angol, három spanyol, három olasz és csak három másik ország klubja részvételével rendezik. Mennyire támogatja vagy ellenzi?

A 15 alapító klubtag minden szezon elején jelentős finanszírozásban részesül, teljesítményüktől függetlenül. Mennyire támogatja vagy ellenzi?

Évente csak öt másik futballklubot választanak ki a részvételre. Mennyire támogatja vagy ellenzi?

Évente ugyanaz a 15 alapító vesz részt a tornán, függetlenül a nemzeti bajnokságban elért teljesítményüktől. Mennyire támogatja vagy ellenzi?

A kutatás feltárt emellett olyan érdekességeket is, mint hogy a lakosság harmada számára rendszeres beszédtéma a foci, tízből egy lakos személyesen is jár meccsre, és ötből kettő tévén követi a meccseket.

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018