eur:
393.8
usd:
369.43
bux:
65615.73
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pexels

Megmérték: sokan hallottak róla, de tényleg nincs jó fogadtatása a Szuperligának

Egy friss, öt európai országban végzett Ipsos-felmerés szerint a megkérdezettek döntő többsége hallott már a Szuperligáról, és azt inkább elutasítja.

A Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban, mintegy 5 ezer fő bevonásával végzett Ipsos-felmérésből kitűnik, hogy a megkérdezettek 77 százaléka tud a Szuperliga-kezdeményezésről. A témában a britek tűnnek a legtájékozottabbnak (88 százalék), ott csak minden 10. ember nem hallott a kérdésről, a legtájékozatlanabbak pedig a franciák és a németek (64 és 66 százalék).

Ami a kezdeményezés támogatását és működését illeti, már jelentősebb különbségek tapasztalhatók az országok között. Az Ipsos a Szuperliga négy jellemzőjére kérdezett rá:

A Szuperligát hat angol, három spanyol, három olasz és csak három másik ország klubja részvételével rendezik. Mennyire támogatja vagy ellenzi?

A 15 alapító klubtag minden szezon elején jelentős finanszírozásban részesül, teljesítményüktől függetlenül. Mennyire támogatja vagy ellenzi?

Évente csak öt másik futballklubot választanak ki a részvételre. Mennyire támogatja vagy ellenzi?

Évente ugyanaz a 15 alapító vesz részt a tornán, függetlenül a nemzeti bajnokságban elért teljesítményüktől. Mennyire támogatja vagy ellenzi?

A kutatás feltárt emellett olyan érdekességeket is, mint hogy a lakosság harmada számára rendszeres beszédtéma a foci, tízből egy lakos személyesen is jár meccsre, és ötből kettő tévén követi a meccseket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×