eur:
392.59
usd:
365.78
bux:
66850.85
2024. április 26. péntek Ervin
Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Szerencsejáték Zrt. stratégiai együttműködési megállapodásáról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Akvárium klubban 2020. szeptember 10-én. A nemzeti lottótársaság 2021 végéig támogatja a magyar olimpiai csapatot, és a szponzorációs hozzájárulás nemcsak a nyári, hanem a téli ötkarikás játékokra, valamint a téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválra való felkészülésre is kiterjed.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

MOB-elnök: kicsit mindenki megkönnyebbült

Ha ezt az olimpiát nem a japánok kapták volna, akkor teljesen esélytelen lenne, hogy meg is rendezzék, mondta az Inforádiónak Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 137., ezúttal online rendezett kongresszusának két fontos témája volt. Az egyik, hogy további négy évre Thomas Bachot választották meg a szervezet elnökévé – mondta a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Kulcsár Krisztián megfogalmazása szerint bár egy áhított pozícióról van szó, amelyre több jelölt szokott pályázni, ezúttal kicsit mindenki megkönnyebbült, „így volt jó”, hogy Thomas Bach lesz, aki túlviszi a NOB-ot a jelenlegi zűrös időszakon, ami a poszt-Covid perióduson túl az orosz doppingügyek végleges lezárását és egyéb nehézségeket, például az ötkarikás játékok megrendezését jelentheti.

Kulcsár Krisztián szerint megnyugtató, hogy a NOB és Japán teljességgel elkötelezett a nyári olimpia megrendezése mellett. Szerinte

ha ez az esemény nem a szigetországban lenne, illetve nem ők kapták volna meg a rendezés jogát, akkor teljesen esélytelen lenne, hogy erre sor kerüljön.

Egészen elképesztő ugyanis az az áldozatvállalási készség, az a fegyelmezett hozzáállás, ahogyan a japán kormány az ügyet kezeli. És nem is nagyon hallani „nyafogást” azzal kapcsolatban, hogy milyen lesz az olimpia, tette hozzá a szakember. Tehát, hogy milyen járulékos szigorítások lesznek, teljes mértékben eltörpül amellett a hír mellett, hogy lesz olimpia.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tizenöt pontos reformjavaslatot dolgozott ki a következő évek stratégiájára vonatkozóan, a NOB-tagok ugyanis úgy értékelték, hogy az elmúlt években a világ legnagyobb sporteseményének csökkent a korábbi fénye. Az Agenda 2020+5 nevet viselő reformcsomag öt pilléren nyugszik: a szolidaritáson, a digitalizáción, a fenntarthatóságon, a hitelességen, valamint a gazdasági és pénzügyi rugalmasságon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×