eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa ünnepli a Hertha BSC elleni gólját a 2019. augusztus 16-i bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Münchenben.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Lewandowski és Haaland egymást múlta felül pazar rekordjaival

A Bundesliga két legjobb góllövője, Robert Lewandowski és Erling Haaland volt a hőse a hétvége Bundesliga-rangadójának, amelyet a Bayern München 0-2-ről nyert meg a Borussia Dortmund ellen. Kettejük teljesítménye különleges csúcsokat is „ért”.

A lengyel csatár, aki (várhatóan) a hónap második felében játszik majd a magyar válogatott ellen Budapesten, 2014-ben éppen a Borussia Dortmundból igazolt a bajorokhoz. Ezért aztán különösen érdekes, hogy a Bundesliga történetében senki más nem szerzett annyi gólt a sárga-feketék ellen, mint korábbi játékosuk. Lewandowski mérlege elképesztő: 14 mérkőzésen 19 gól!

A másik oldalon: Haaland a 2020–2021-es idényben négy gólt szerzett már a bajorok ellen. Legutóbb a 2016–2017-es idényben akadt futballista, aki legalább négy gólig jutott egy szezonban a Bayern ellen: Cristiano Ronaldo, aki a Real Madrid tagjaként ötöt ért el.

Az ifjú norvég elérte pályafutása 100. gólját, és ehhez mindössze 146 mérkőzésre volt szüksége.

Összehasonlításként: Kylian Mbappé a 180., Lionel Messi a 210., Zlatan Ibrahimović a 245., Cristiano Ronaldo „csupán” a 301. mérkőzésén jutott el a századik gólig.

Lewandowski az első 24 fordulóban 31 gólt szerzett a német élvonal 2020–2021-es idényében. A Bundesliga eddigi 57 teljes idényéből ötvenkettőben gólkirály lett volna ezzel a teljesítménnyel, s van még hátra tíz forduló!

A cél a rekord, 40 gól, ezt Gerd Müller állította fel az 1971–1972-es idényben.

Tényleg különleges mérkőzést hozott a rangadó azzal, hogy a Dortmund már a 9. percben 2-0-ra vezetett. Korábban mindössze egyszer fordult elő Bundesliga-mérkőzésen, hogy a Bayern otthon 9 perc alatt kétgólos hátrányba került, még 1977-ben, az MSV Duisburg ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×