eur:
394.01
usd:
368.63
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke a Glasgow-ban augusztus 3-án kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar úszóválogatottról és a kitűzött célokról tartott sajtótájékoztatón a margitszigeti Grand Hotelben 2018. július 31-én. Legalább tíz érem, köztük egynél több arany megszerzésében bízik a szövetségi kapitány.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Wladár Sándor: Hosszú Katinkáék beleálltak a munkába, a fiatalok kellemes meglepetéseket okozhatnak Tokióban

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka Dubajban, a világcsúcstartó pillangóúszó Milák Kristóf pedig Dél-Afrikában edzőtáborozik majd az év elején – jelezte az InfoRádiónak Wladár Sándor. A Magyar Úszó Szövetség elnöke kifejtette, a korábban megfogalmazott tokiói reményeket nem biztos, hogy az egyéves csúszás után is tartani lehet.

A Magyar Úszó Szövetségben úgy vélik – a kockázat és az előny relációjában –, hogy a meleg égövi edzőtáborokat meg kell tartani, biztosítva a magyar sportolók számára a korábban már megszokott felkészülési struktúrát, amennyiben jó teljesítményt szeretnének elérni Tokióban. Ehhez illeszkedően a válogatott kerettagok két alakommal, január és február közepén is Dél-Afrikába fognak utazni. Wladár Sándor megjegyezte, Hosszú Katinka döntése értelmében Dubajban fog edzőtáborozni.

Ezt követően március vége felé kerülhet sor a magyar bajnokságra, hasonlóképp, mint az elmúlt év decemberében Kaposváron, ugyanakkor a tavaszi megmérettetés a Duna Arénában már nagyobb jelentőséggel bír, hiszen

ott dől majd el, hogy kik azok a védett versenyzők, akik biztosan indulni fognak az olimpián.

Wladár Sándor szerint már most sem állnak rosszul, miután 28 kvalifikációs idővel rendelkeznek, azaz legalább ennyi úszó fogja képviselni az olimpiai csapatot, a keret pedig az Európa-bajnokságon tovább bővülhet, egészen június 6-ig, amikor lezárul a nevezési időszak.

A várható eredményességet illetően a Magyar Úszó Szövetség elnöke némileg már bizonytalanabb, mint egy évvel korábban, amikor 3 arany plusz két egyéb érmet jósolt, de szerinte két elsőség és további két dobogós helyezés még így is menni fog, amivel az egyik legeredményesebb lehet a magyar szövetség. Azt látja, hogy a versenyzők és edzők komolyan veszik a dolgukat,

elég csak Hosszú Katinkára gondolni, aki keményen beleállt a felkészülésbe. De láthatóan Milák Kristóf is magára talált és Kenderesi Tamás is a korábbi formáját hozza,

miközben a felnőtt elit nyomában szépen jönnek föl a fiatalok is, Kós Huberttől kezdve Szilágyi Gerdán át.

A szövetségi elnök – nevek nélkül – két titkos favoritról említést tett, akik nagyon kellemes meglepetéseket okozhatnak az utánpótlásból. Hiszen, mint mondta, a fiatalok esetében egészen más a motiváció és a test, mint egy idősebb versenyzőnél, és komoly fejlődéseknek volt tanúja az elmúlt időszakban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×