eur:
393.52
usd:
368.96
bux:
65852.27
2024. április 23. kedd Béla
Az összetettben vezető sárga mezét viselő szlovén Tadej Pogacar, a UAE Team Emirates versenyzője a párizsi diadalív előtt a 107. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny utolsó, huszonegyedik, Mantes-La-Jolie és Párizs közötti 122 kilométeres szakaszán 2020. szeptember 20-án.
Nyitókép: MTI/AP/Christophe Ena

Szlovén bringás nyerte a Tour de France-t

Tadej Pogacar egyben a második legfiatalabb győztese a világ legpatinásabb országúti kerékpáros körversenyének.

A 2017-es Tour de Hongrie-n harmadik szlovén szupertehetség pályafutása második háromhetes viadalán vett részt, a tavalyi Vuelta a Espanán elért harmadik helye után a Tour történetének második legfiatalabb győztese lett 21 évesen és 364 naposan.

Tadej Pogacar a legjobb hegyimenőt illető pöttyös és a legjobb fiatalnak járó fehér trikót is kiérdemelte a 107. francia körversenyen. Ezzel a legendás Eddy Merckx után másodikként zárt az élen három kategóriában a viadal történetében. A sprinterek pontversenyének győztese - és ezáltal zöld trikós - az ír Sam Bennett lett.

A vasárnapi záróetapon - amelyen szokás szerint már csak "ünnepeltek" a versenyzők - Bennett bizonyult leggyorsabbnak a sprintbefutóban a Champs-Elysées-n.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×