eur:
393.49
usd:
368.94
bux:
65683.84
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Átigazolások: az olaszok már tudják, az angolok még nem

Az elmúlt években általánossá vált, hogy a nemzetközi labdarúgás krémjét jelentő „topligákban” a nyári átigazolási időszak július elsejétől augusztus végéig, vagy szeptember legelejéig tart. Ezen aztán 2018-ban Angliában finomítottak, annak érdekében, hogy a Premier League rajtja után már ne lehessen új játékosokat szerződtetni.

A mostani helyzet ezt összekuszálja, azokban az országokban, amelyeket már újra játszanak, vagy – mint például Angliában – biztosan folytatják a bajnokságot, a zárásig biztosan nem nyílik meg a piac.

A franciáknál lefújták az idényt, így nem volt akadálya annak, hogy az átigazolási időszak megkezdődjön a tervek szerint, június 8-án – a mostani hét elején. Ám egyelőre csak a belső piac nyílt meg, azaz a klubok csak másik francia klubtól szerződtethetnek játékosokat.

A német Bundesliga 1-ben mivel a szezon június végéig befejeződik, a szokásoknak megfelelően július elsején megkezdődik az átigazolási időszak. Várhatóan a többi nagy liga befejezéséig csak a hazai piac lesz nyitva, zárási határidő még nincsen.

Az olasz Serie A-ban a bajnokság tervezett befejeződése, augusztus 2. után nyílik meg az átigazolási piac, a mostani tervek szerint, tekintettel a nemzetközi kupaidény zárására is, csak szeptember elsején. Egy keddi bejelentés szerint október 5-ig igazolhatnak majd új játékosokat a csapatok. .

A spanyol La Ligában ugyanaz az elv, de korábban zárnak (július 20.), tehát korábban kezdődik az átigazolási időszak. Ott sincsen még zárónap.

A Premier League-ben az elmúlt két évben a bajnoki nyitány megelőző csütörtök volt a zárás napja, de a klubok kérésére ezen változtattak, az angol élvonal „piaca” nem fog korábban zárni a rivális ligákénál. A kezdőnapot tekintve csak az biztos, hogy nem fogja megelőzni az idényzárást, a tervek szerint július 25-öt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Jövő héten jöhetnek az otthonfelújítási támogatás további részletei - Új felület segíti majd az előzetes kalkulációt

Jövő héten jöhetnek az otthonfelújítási támogatás további részletei - Új felület segíti majd az előzetes kalkulációt

Ahogy már többször írtunk róla, júniustól indul az otthonfelújítási program, amiben június 3-tól az MFB Pontokon keresztül lehet részt venni. A program elindítását számos szakmai és szakértői egyeztetés előzte meg, a beérkezett javaslatok együttes feldolgozásával készül a pályázati felhívás, amely tervezetének részletei várhatóan már jövő héten megismerhetők lesznek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Emellett az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) kialakít egy felületet, amelynek segítségével a leendő pályázó előzetes kalkulációkat végezhet el a várható költségekről és energiamegtakarításokról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×