INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

shane tusup

úszás

szilágyi liliána

Shane Tusup az olasz Ilaria Cusinato edzője figyeli a női 400 méteres vegyesúszás döntőjét a budapesti úszó világkupán a Duna Arénában 2019. október 5-én.

Shane Tusup: pokoli kemény ez mindannyiuknak

Infostart

Az egyik szeme Kalifornián és a családján, a másik az úszóin – fogalmazott a Nemzeti Sport Online-nak adott terjedelmes interjújában Shane Tusup. A Szilágyi Liliánát is felkészítő edző úgy véli, most mindenkinek a lehető legjobbat kell kihoznia a legrosszabb szituációból.

Shane Tusup saját bevallása szerint, meglehetősen stresszes volt számára a járvány miatti helyzettel eleinte megbirkóznia, tervezni képtelenség volt, miután az napról napra, óráról órára változott. Amit külön megnehezített, hogy míg ő Magyarországon él, a családja a világ túl felén, egy teljesen más időzónában.

„Jó döntéseket nem igazán lehetett hozni, a relatív legjobbat kellett választani.

Kihozni a lehető legjobbat a legrosszabb helyzetből” – fogalmazott a Nemzeti Sport Online-nak.

Nagyon pozitívnak nevezte azonban, hogy az úszói – Szilágyi Liliána mellett a lengyel Wojciech Wojdak és a brazil Naná Almeida – mennyire figyeltek és támogatták egymást. A két külföldi sportoló egyébként már visszautazott hazájába. Amíg a NOB azonban kitartott amellett, hogy megrendezi idén az olimpiát, keményen készültek. Kiemelte azt is, hogy a magyar szövetség remek munkát végzett azzal, hogy uszodai edzhetőséget biztosított a számukra „a teljes káosz közepette” is.

Szerencsésnek nevezte, hogy versenyzői

akkor sem pánikoltak, amikor ráébredtek, hogy szétesik a szokott edzésrutinjuk.

Szilágyi Liliánára kitérve megjegyezte, hogy ő nagyon jól kezelte a helyzetet és remek formában, mentálisan is jó állapotban készült a magyar bajnokságra, majd „egyszer csak bumm”, mintha egy pöröllyel sújtottak volna le erre a burokra. Nincs országos bajnokság, olimpia sem lesz, sorra dőltek el a dominók. Így szerinte érthető, ha frusztráltabbá vált a magyar úszónő is.

Úgy véli, a járvány lecsengése után valamennyi sportág szövetségének nagyon nehéz dolga lesz, de mint fogalmazott:

a sport mindent kibír és túlél. Gazdasági válságokat, háborúkat.

Szerinte az olimpia elhalasztása drasztikusan megváltoztat mindent, azonban ha jól kezelik, még a hasznukra is válhat, ugyanakkor egy óriási mentális akadályt fog jelenteni az a plusz egy év, amivel meg kell küzdenie az úszóinak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018