eur:
394.74
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Szilágyi Liliána a női 200 méteres pillangóúszás elődöntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 26-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szilágyi Liliánának megnyílhat az út a vegyes előtt - Shane Tusuppal

Az Eb-ezüstérmes úszó és Hosszú Katinka korábbi edző-férje között jelenleg tökéletes az összhang.

Páros interjút adott a Nemzeti Sportnak Shane Tusup és pillangóúszó tanítványa, Szilágyi Liliána, akik élni akarnak az eséllyel, hogy egy évvel elhalasztották a tokiói olimpiát.

Az Eb-ezüstérmes, ifjúsági olimpiai bajnok, még mindig csak 23 éves sportoló állítja, ma már csak olyan elem van az úszásában, amit Shane Tusuptól tanult, szanaszét szedték a technikáját, a mester pedig minden egyes mozdulattal kapcsolatban elmondja, mi miért történik. Shane Tusup szemében az úszó "nagyon intelligens ember", aki vissza tud kérdezni a dolgok miértjére.

Persze az összecsiszolódás nem ment könnyen, a közös munka elején alig két tempót tudott úgy megtenni Szilágyi Liliána, ahogy Shane Tusup kérte tőle, a technikai átállás közepette pedig olykor el is fogta a reménytelenség, hogy

"ebből nem lesz semmi",

de "Shane végig mondta, hogy ne legyek türelmetlen, szépen összeáll majd minden, a legkisebb lépés is lépés" - írta le a helyzetet.

Shane Tusup úgy érzi, van elég türelme az edzőváltások során áteső Szilágyi Liliánához.

"Megtanultam, mire hogyan reagál, ennek szellemében állítom össze az edzéstervet is, fontos, hogy jól érezze magát" - mondta.

Szilágyi Liliánának már a múlté a sok, edzés előtti pánikroham, hogy nem tud megfelelni az elvárásoknak.

"Régóta figyelem Shane-t, voltunk közös edzőtáborban is, és nem értettem, hogy a tanítványai hogyan tudnak nevetni edzés közben, miközben sokkal intenzívebben dolgoznak, mint mások.

Megdöglöttek, közben meg röhögtek.

Én meg csak azt kérdezgettem, vajon mi a titkuk, én is ezt akarom! Aztán jött a lehetőség a közös munkára, de ha nem élem meg azokat a rossz éveket, most nem tudnám ezt csinálni. Sokan féltettek Shane-től, én viszont tudtam, hogy már készen állok arra a típusú edzésmunkára, amelyet ő vár el az úszóitól" - állt ki edzője mellett.

Tusup a pillangó mellett már a hát- és a gyorsúszást is tanítja Szilágyinak - ez pedig már utat nyithat a vegyesúszás előtt, amelyben az edző a legnagyobb sikereket érte el korábbi tanítványával és feleségével, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×