eur:
394.47
usd:
363.2
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Melbourne, 2018. március 25.Niki Lauda korábbi háromszoros világbajnok osztrák Forma-1-es versenyző az autós gyorsasági világbajnokság 69. idényének szezonnyitó Ausztrál Nagydíján a melbourne-i Albert Park-i versenypályáján 2018. március 25-én. (MTI/EPA/AAP/Dave Acree)
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Dave Acree

Nagy baj van Niki Laudával

A tüdőátültetés után most a veséi mondták fel a szolgálatot, állandóan dialízisre kell járnia.

Az egykori háromszoros világbajnok Forma-1-es pilóta továbbra sem tud ott lenni a világbajnokság idei futamain. Eddig is nehezen haladt a 70 éves legenda felépülése tavalyi tüdőátültetése után, de most ismét kórházi kezelésre szorul.

Kezdetben úgy tűnt, hogy talán már a 2018-as szezonzárón ott lesz Niki Lauda, de végül csak videoüzenetet küldött, aztán a téli teszteléseket is ki kellett hagynia, mert januárban influenza miatt került újra az intenzív osztályra. Nem volt ott a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon sem, sőt, az első európai futamot, a Spanyol Nagydíjat is kihagyta.

Kiderült, hogy Laudát egy svájci magánklinikán kezelik, ezt a fivére, Florian Luda is megerősítette az OE24-nek. Ezúttal a veséjével van probléma: már kétszer esett át transzplantáción, 1997-ben a testvére, 2005-ben a felesége veséjét kapta meg, és most megint működési zavarok léptek fel nála. Emiatt a Luzern melletti Cereneo rehabilitációs klinikáról át kellett szállítani egy privát dialízisközpontba.

A Mercedes csapat elnökeként így is tartja a kapcsolatot Toto Wolff csapatfőnökkel, de személyesen egyelőre nem várható, hogy a futamokon felbukkan, ha kiengedik a kórházból, ibizai birtokán szeretne tovább lábadozni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×