eur:
392.78
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Melbourne, 2018. március 25.A második helyezett Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonnyitó Ausztrál Nagydíjának eredményhirdetésén a melbourne-i Albert Park-i versenypályáján 2018. március 25-én. (MTI/EPA/AAP/Joe Castro)
Nyitókép: JOE CASTRO

Forma-1: hibázott a Mercedes stratégiai szoftvere

Lewis Hamilton szerint a Mercedes a túlzott technikai háttér miatt nem nyerte meg vasárnap a szezonnyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat.

A címvédő és négyszeres világbajnok brit pilóta erről azután beszélt, hogy második lett Melbourne-ben nagy riválisa, a ferraris Sebastian Vettel mögött.

"Olyan sok számítógéppel, adattal, technikai segítséggel dolgozzuk ki a stratégiánkat. Sötét felhőként telepszik rám ez a második hely" - panaszkodott Hamilton, hozzátéve, hogy előzésre sem volt lehetősége. A Mercedes vasárnap egyrészt központilag sem volt jól irányított, másrészt a körülmények áldozata lett. Vettel úgy nyerte meg a szezon első futamát, hogy tökéletesen - a biztonsági autós szakaszra - időzítette a kerékcseréjét, s így az addig vezető Hamilton elé került.

"Azt kívántam, hogy bárcsak több mindent irányíthatnék én"

- mondta a brit versenyző.

Hibázott a szoftver

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta: a stratégiai szoftverük hibásan jelezte a Vettel és Hamilton közötti, számukra még biztonságos időintervallumot.

"Ha tudtam volna, hogy Sebastian ennyire közel van, akkor valamit még változtathattam volna. Persze nem biztos, hogy akkor nem kerül elém"

- fogalmazott Hamilton, aki ugyanakkor nem vádolt senkit hibázással.

A brit pilóta nem akart találgatásokba bocsátkozni az idény hátralévő részével kapcsolatban, mint mondta, az első négy verseny előtt nem lehet reális képet festeni. Az autó gyors, szerinte ez reményt keltő, s a Mercedes mindig jól teljesít Bahreinben, ahol a vb két hét múlva folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×